Βιέννη, Αυστρία

Η Βιέννη είναι μια πόλη όμορφη, λαμπερή και άκρως ερωτική. Ταυτισµένη µε το ένδοξο παρελθόν και την κουλτούρα της αλλά και τα σύγχρονα µουσεία και τις γεύσεις της, αυτή η πόλη δεν σταµατά να εκπλήσσει τους επισκέπτες. Αλλά ειδικά στην πιο χαρούµενη γιορτή του χρόνου δίνει τον καλύτερο εαυτό της προσφέροντας σας µια µοναδική εµπειρία που θα θυµάστε για πάντα! Μάθετε όλα τα μυστικά της παραμυθένιας πόλης!

Το χορταστικό βίντεο 2,5 λεπτών μας κάνει ένα γρήγορο ταξίδι μέσα από την καθημερινότητα της Βιέννης, βόλτα σε γνωστά κτίρια, καθώς και λιγότερο γνωστά μέρη, επίσκεψη σε εστιατόρια, το τραμ, την όπερα, πόλη που συνδυάζει την παράδοση με τον σύγχρονο πολιτισμό.

Η Βιέννη είναι η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς στον κόσμο!

Η γνωστή διεθνής εταιρεία συμβούλων επιχειρηματιών Mercer, πραγματοποίησε και φέτος έρευνα και στη συνέχεια δημοσίευσε μια λίστα για την ποιότητα ζωής σε 231 μητροπόλεις του κόσμου.

Η Βιέννη κατέκτησε, για δέκατη χρονιά, τη πρώτη θέση ως η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα. H Αθήνα, από την άλλη, φέτος σημείωσε πτώση στη λίστα καθώς βρέθηκε στη θέση 89, τρεις θέσεις χαμηλότερα από το 2018.

Δείτε τις 10 πόλεις του κόσμου με την υψηλότερη ποιότητα ζωής:

RankCityCountry/Region
1ViennaAustria
2ZürichSwitzerland
3VancouverCanada
3MunichGermany
3AucklandNew Zealand
6DüsseldorfGermany
7FrankfurtGermany
8CopenhagenDenmark
9GenevaSwitzerland
10BaselSwitzerland

Όπως βλέπουμε οι 8 από τις 10 πόλεις είναι ευρωπαϊκές πόλεις!

Δείτε τις 10 πόλεις του κόσμου με τη χαμηλότερη ποιότητα ζωής:

222ConakryGuinea Republic
223KinshasaDemocratic Republic of the Congo
224BrazzavilleCongo
225DamascusSyria
226N’DjamenaChad
227KhartoumSudan
228Port au PrinceHaiti
229Sana’aYemen Arab Republic
230BanguiCentral African Republic
231BaghdadIraq

Η Βαγδάτη τα τελευταία χρόνια είναι η πόλη με τη χαμηλότερη ποιότητα ζωής.

Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων από τη Mercer χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Η Βιέννη ξεχώρισε και στην φετινή αξιολόγηση λόγω της σταθερής πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης, της πολύ καλής ιατρικής περίθαλψης, της πλούσιας και πολύπλευρης προσφοράς στον πολιτισμό, καθώς επίσης, λόγω του μεγάλου αριθμού διεθνών σχολείων. Επίσης η Βιέννη έχει μικρό ποσοστό εγκληματικότητας, αποτελεσματικό σύστημα δικαιοσύνης και εξαιρετική προσφορά ποιοτικής κατοικίας τόσο στην ίδια την πόλη όσο και γύρω απ’ αυτή.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Avatar
Γεωργία Καλαντζή

travelstyle.gr Editor

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ