Η πρωτεύουσά της, η Τιφλίδα,στα γεωργιανά λέγεται Τμπιλίσι (Tbilisi), που σημαίνει “ζεστή πηγή” και είναι αποκάλυψη. Εντυπωσιακές εικόνες και κάτοικοι πληθωρικοί και φιλόξενοι. Η Τιφλίδα βρέχεται από τα νερά του ποταμού Mtkvari ή αλλιώς Kura.

Η περιοχή της Γεωργίας κατοικείται συνεχώς από τη λίθινη εποχή. Κατά την κλασσική περίοδο ήκμασαν τα πρώτα τοπικά βασίλεια της Κολχίδας και της Ιβηρίας. Το Βασίλειο της Γεωργίας έφτασε την ακμή του τον 12ο και 13ο αιώνα. Αυτή ήταν η χρυσή εποχή της Γεωργίας.

Ταξιδεύετε μόνη; Τόσο το καλύτερο!Ο απόλυτος οδηγός για να περάσετε άψογα!

Τιφλίδα

GEORGIA TOURISM REUTERSDavid Mdzinarishvili1

Η πρωτεύουσα έχει μεγάλες λεωφόρους, επιβλητικά κλασσικά κτίρια. Στους κάθετους δρόμους όμως πίσω από τα φώτα και τις λεωφόρους υπάρχουν φτωχογειτονιές.

Οι πιο μαγευτικές λίμνες βρίσκονται στην Κροατία!

Η ακρόπολή της ήταν το Narikala Fortress. Η επίσκεψη στο λόφοπροσφέρει άπλετη θέα προς την πρωτεύουσα. Η πόλη έχει εντυπωσιακό μετρό, ανάλογο με εκείνο της Μόσχας.

Διαβάστε ακόμα:  Κίνα: Θα περιορίσει αυστηρά τα μη απαραίτητα ταξίδια Κινέζων πολιτών εκτός χώρας

Η κεντρική πλατεία λέγεται Tavisuplebis moedani. Ο καθεδρικός ναός, ο Tsminda Sameba, είναι σύμβολο της μετασοβιετικής θρησκευτικής αναγέννησης της Γεωργίας. Πάρκo και λούνα παρκ μπορείτε να βρείτε στο λόφο Mt Mtatsminda. Η πρόσβαση γίνεται με τελεφερίκ ή με όχημα.

GEORGIA TOURISM REUTERSDavid Mdzinarishvili6

Η πόλη Mtskheta βρίσκεται μόλις 25χλμ από την Τιφλίδα και χρονολογείται από τον 3ο αιώνα. Το κυριότερο αξιοθέατό της είναι ο ναός Svetiskhoveli, που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα.

Η πόλη Gori είναι η γενέτειρα του Ιωσήφ Στάλιν. Πόλος έλξης είναι το μουσείο που είναι αφιερωμένο σε αυτόν. Μπορείτε να δείτε τα προσωπικά του αντικείμενα και απέξω το πολυτελές βαγόνι που μετακινείτο. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το σπίτι που γεννήθηκε.

Αποτέλεσμα εικόνας για Gori 

Πηγή: Cnn

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ