Όταν ταξιδεύεις τον κόσμο, είναι αρκετά χρήσιμο να γνωρίζεις τα τοπικά έθιμα και, ακόμα περισσότερο, την τοπική νομοθεσία. Θα σε γλιτώσει από πολλούς μπελάδες και θα σου εξασφαλίσει μια ευχάριστη εμπειρία χωρίς παρατράγουδα!

Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει ορισμένους από τους περίεργους νόμους που μπορεί να συναντήσεις σε διάφορες χώρες!

Σιγκαπούρη

Στην συγκεκριμένη χώρα, υπάρχει αυστηρός έλεγχος σχετικά με την εισαγωγή τσίχλας. Το πρόβλημα με τις τσίχλες δεν είναι πως την μασάει ο καθένας, αλλά το πως την ξεφορτώνεται μετά. Η τσίχλα δεν βοηθάει ιδιαίτερα στην διατήρηση της καθαριότητας των πεζοδρομίων.

Ρωσία

Στην Ρωσία, μπορεί να φας πρόστιμο γιατί έχεις βρώμικο αμάξι. Όχι αλήθεια, πρέπει η αστυνομία να μπορεί να διαβάσει τις πινακίδες σου χωρίς να τις κρύβει η βρώμα.

Φλωρεντία, Ιταλία

Florence_bridges

Στην πόλη της Φλωρεντίας, θεωρείται προσβλητικό να τρώει ή να πίνει κανείς κοντά στις κεντρικές εκκλησίες της πόλης ή στα δημόσια κτίρια της. Το γιατί δεν είναι μυστήριο, πρόκειται απλά για δείγμα σεβασμού προς την πόλη και τα μνημεία της.

Γιατί πρέπει να απενεργοποιούμε τα κινητά μας εν ώρα πτήσης;

Αυστραλία

Στην Αδελαΐδα και την Μελβούρνη υπάρχουν νόμοι ενάντια στα τραγούδια με υβριστικό λεξιλόγιο. Παρότι δεν υπάρχει σαφής λίστα με τις λέξεις που απαγορεύονται, καλό είναι να τραγουδήσεις τις clean version αν βρεθείς εκεί.

Μανίλα, Φιλιππίνες

Στο κέντρο της Μανίλα, οι πινακίδες του αυτοκινήτου σου καθορίζουν ποιες ημέρες μπορείς να οδηγήσεις στην περιοχή. Πρόκειται για έναν τρόπο διαχείρισης της κυκλοφοριακής συμφόρησης που έχει «ακινητοποιήσει» την πόλη ουκ ολίγες φορές.

Ρωσία

Perm_Russia

Υπάρχει ένας νόμος στην Ρωσία που απαγορεύει τα εσώρουχα από συνθετικό λάστιχο. Αυτό που μπορεί να φαίνεται περίεργο στην αρχή, έπειτα γίνεται πιο λογικό καθώς ο νόμος έχει φτιαχτεί για να προστατεύσει τον κόσμο από τα κακής ποιότητας εσώρουχα.

Γερμανία

Στις λεωφόρους της Γερμανίας, παρότι δεν υπάρχει σαφής νόμος κατά του να σου τελειώσει το καύσιμο, είναι παράνομο να σταματήσει κανείς χωρίς καλό λόγο. Κατά την γνώμη των αρχών, το να σου τελειώσει η βενζίνη δεν είναι δικαιολογία.

Φύγαμε για Μιλάνο μόνο με 22,43 ευρώ!Όχι δεν είναι ψέμα!Φυσικά μόνο στο travelstyle.gr!

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Στα ΗΑΕ απαγορεύεται να πουλάς ηλεκτρονικά τσιγάρα.  Η κυβέρνηση έχει βασιστεί σε προειδοποιήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πως οι ουσίες που χρησιμοποιούνται δεν έχουν αναγνωριστεί πλήρως ή δεν έχει αποδειχθεί πως είναι ασφαλείς.

Βενετία, Ιταλία

Hotel_Ca_Sagredo_-_Grand_Canal_-_Venice_Italy_Venezia_-_photo_by_gnuckx_and_HDR_processing_by_Mike_G._K._(4715151316)

Στην συγκεκριμένη πόλη απαγορεύεται να ταΐσει κανείς τα περιστέρια. Αν σε προειδοποιήσουν και συνεχίσεις να το κάνεις, δεν είναι απίθανο να φας πρόστιμο.

Πηγή: neolaia

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ