No 8 Παραλία Σειτάν Λιμάνια, Χανιά

Ανακαλύψτε και εξερευνήστε μαζί μου και μαζί με το travelstyle.gr 99+1 κρυφά άγνωστα μοναδικά και υπέροχα μυστικά για την υπέροχη χώρα μας την Ελλάδα. Μαζί θα δούμε μικρά διαμάντια που κατάφεραν ακόμη και σήμερα να κρατηθούν μακριά από την τουριστική ανάπτυξη ,την μόλυνση και την παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα. Τουλάχιστον σε έναν βαθμό…

Take me to the beach!

- Advertisement -

Κρυστάλλινα, βαθυγάλανα νερά, ειδυλλιακά τοπία, ζεστός ήλιος, ερηµικές ακρογιαλιές, απέραντες αµµουδιές, απαράµιλλη φυσική οµορφιά µάς προ(σ)καλούν στον οµορφότερο νοµό της Κρήτης για µοναδικές στιγµές υδάτινων εµπειριών!

Τάσος Δούσης: 99+1 ταξιδιωτικά μυστικά για την Ελλάδα που ελάχιστοι γνωρίζουν! Δείτε τα πρώτοι πριν εξαφανιστούν… (Νο2)

Η παραλία που θα σας παρουσιάσω σήμερα, είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό που γνωρίζουν ελάχιστοι!!!

Γνωρίζουν…στην πραγματικότητα,εκείνοι που αγαπούν την εξερεύνηση και μισούν τις ανέσεις που προσφέρει ο «πολιτισμός» της παραλίας. Εκει που θα πάτε σήμερα,δεν υπάρχουνε ούτε beach bar με μουσική,ούτε ξαπλώστρες ούτε κοκτέιλ με ομπρελίτσες.

Εκεί είναι η ανόθευτη Ελλάδα, ο επίγειος παράδεισος επί της γης ,εκεί που το μάτι χάνεται στην απεραντοσύνη της θάλασσας και στα γαλάζια νερά που θυμίζουν Καραϊβική.Είναι η περίφημη παραλία Σειτάν λιμάνια …ίσως ότι ομορφότερο μπορείς να δεις στο νομό Χανίων!

Τάσος Δούσης: 99+1 ταξιδιωτικά μυστικά για την Ελλάδα που ελάχιστοι γνωρίζουν! Δείτε τα πρώτοι πριν εξαφανιστούν… (Νο4)

Η παραλία του Στεφάνου Σεϊτάν ή παραλία Σεϊτάν Λιμάνια στα Χανιά της Κρήτης είναι ένας από τους τρεις όρμους που δημιουργεί ή θάλασσα στην περιοχή του Ακρωτηρίου. Η ονομασία είναι τουρκικής προέλευσης, από την περίοδο της Τουρκοκρατίας στο νησί και σημαίνει διαβολικός (Διαβολικά/ Καταραμένα Λιμάνια).

Ο χαρακτηρισμός αυτός οφείλεται στην επικινδυνότητα των κυματισμών στην περιοχή. Η τοποθεσία αναφέρεται και ως Άγιος Ραφαήλ, από την εκκλησία που εντοπίζεται στο σημείο που αρχίζει το φαράγγι, καθώς και ως Άγιος Σπυρίδωνας από το παλιό εκκλησάκι που είναι χτισμένο εκεί μέσα στο βράχο.

Τάσος Δούσης: 99+1 ταξιδιωτικά μυστικά για την Ελλάδα που ελάχιστοι γνωρίζουν! Δείτε τα πρώτοι πριν εξαφανιστούν… (Νο 6)

Η παραλία έχει χαλίκι και άμμο και λόγω του δύσβατου σημείου στο οποίο βρίσκεται, τα τελευταία μόλις χρόνια έχει γίνει ευρέως γνωστός και δημοφιλής προορισμός.

Εάν θέλετε να επισκεφθείτε την παραλία Σεϊτάν Λιμάνια θα πρέπει να ακολουθήσετε το δρόμο για το Διεθνή Αερολιμένα Χανίων “Ιωάννης Δασκαλογιάννης”. Αφού στρίψετε για το αεροδρόμιο,θα κινηθείτε προς το χωριό Χορδάκι.

Μόλις μπείτε στο χωριό θα στρίψετε δεξιά και πριν την ανηφόρα για την κορυφή του όρους Σκλόκα θα συνεχίσετε δεξιά προς το εκκλησάκι του Αγίου Ραφαήλ. Ακολούθως, θα συνεχίσετε το δρόμο μέχρι να φτάσετε πάνω από την παραλία, όπου θα παρκάρετε για να πραγματοποιήσετε πεζοί την απότομη κατάβαση διάρκειας περίπου 10 λεπτών μέχρι την ακτή.

Τάσος Δούσης: 99+1 ταξιδιωτικά μυστικά για την Ελλάδα που ελάχιστοι γνωρίζουν! Δείτε τα πρώτοι πριν εξαφανιστούν… (Νο 7)

Παράλληλα, αν έχετε εμπειρία και διάθεση για canyoning, μπορείτε να φτάσετε στην παραλία αφού διασχίσετε για περίπου μία ώρα το φαράγγι Διπλοχάλαλο που καταλήγει σε αυτήν. Το μεγαλύτερο ραπέλ είναι ύψους 38 μέτρων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κάπου στη μέση του είναι κρυμμένο ένα σπήλαιο μήκους 20 μέτρων.

Η παραλία είναι επίσης προσβάσιμη δια θαλάσσης με σκάφος, ενώ από το καλοκαίρι του 2016 λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των επισκεπτών πραγματοποιούνται δρομολόγια από τα Κτελ Χανίων Ρεθύμνου

Εδώ θέλω να δείτε ένα ρεπορτάζ που γράψαμε για 20+1 καταπληκτικές παραλίες στα Χανιά φυσικά η…+1 είναι η παραλία Σειτάν Λιμάνια! https://bit.ly/2pSlene

Μην ξεχνάτε ότι το διαβάσατε στο blog μου στο travelstyle.gr 

Εκεί μπορείτε να δείτε και αλλά κρυμμένα μυστικά για την Ελλάδα αλλά και ταξιδιωτικά tips που δεν θα σας πει κανένας…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ