No3. Παραλία Βουτούμι Παξοί Αντίπαξοι 

Ανακαλύψτε και εξερευνήστε μαζί μου και μαζί με το travelstyle.gr 99+1 κρυφά άγνωστα μοναδικά και υπέροχα μυστικά για την υπέροχη χώρα μας την Ελλάδα. Μαζί θα δούμε μικρά διαμάντια που κατάφεραν ακόμη και σήμερα να κρατηθούν μακριά από την τουριστική ανάπτυξη ,την μόλυνση και την παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα. Τουλάχιστον σε έναν βαθμό…

Εχετε πάει στους Παξούς; Έχετε κολυμπήσει στην Μεσαβρίκα και το Βουτούμι? Όχι!!!Κακός…Μιλάμε για Μαλδίβες και λίγα λέω…

Η Μεσαβρίκα έχει άμμο στην παραλία αλλά και στον κόλπο, ενώ το Βουτούμι έχει λίγη άμμο στην παραλία δίπλα στη θάλασσα (και βότσαλα λίγο πιο πίσω) και στον κόλπο, σε αντίθεση με τις παραλίες των Παξών, οι οποίες όλες είναι με βότσαλα. Στη διάρκεια του καλοκαιριού υπάρχουν τακτικά δρομολόγια από τον Γάιο των Παξών, ενώ οι δυο αυτές παραλίες είναι και προορισμός σκαφών με τουρίστες από την ευρύτερη περιοχή (π.χ. Ηγουμενίτσα), αλλά και ιδιωτικών σκαφών. Εγώ θα σας μιλήσω για το Βουτούμι, ένα καλά κρυμμένο μυστικό για μυημένους η σκαφάτους!

Τάσος Δούσης: 99+1 ταξιδιωτικά μυστικά για την Ελλάδα που ελάχιστοι γνωρίζουν! Δείτε τα πρώτοι πριν εξαφανιστούν… (Νο2)

Πέρα από τα νερά που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα των Μαλδίβων  ένα χαρακτηριστικό που κάνει τη συγκεκριμένη παραλία να ξεχωρίζει είναι η βλάστηση, με τα κυπαρίσσια να φτάνουν μέχρι την άμμο. Παλιότερα το πλάτωμα πίσω από την παραλία ήταν τέλμα και σ’ αυτό οφείλεται η οργιώδης βλάστηση.

Κατά πολλούς και για εμένα φυσικά το Βουτούμι είναι η καλύτερη από τις δυο «μυθικές» παραλίες των Αντιπάξων και για ορισμένους μια από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το lonely planet την συμπεριέλαβε στο αφιέρωμα με τις πιο όμορφες «κρυμμένες» παραλίες της Ευρώπης. «Είναι αδύνατο να αντισταθείς να βγάλεις τα σανδάλια σου για να αισθανθείς την άμμο ανάμεσα στα δάχτυλά σου καθώς το καραβάκι σε αφήνει στο Βουτούμι με τα καταπληκτικά τιρκουάζ και λουλακί νέρα…», γράφει.

- Advertisement -

Εάν δεν επισκεφθείτε το Βουτουμι δεν έχετε δει τίποτα από Παξούς και Αντίπαξους! Το μόνο αρνητικό είναι η πολυκοσμία και η ηχορύπανση από διάφορα γιωτ που οι ιδιοκτήτες τους πολλες φορες δεν σέβονται τον χώρο… Κατά τα άλλα το κολύμπι στα νερά της παραλίας είναι μια αξέχαστη εμπειρία!

Για αυτούς λοιπόν τους λόγους μην πάτε Αύγουστο! Επισκεφθείτε τους Παξούς και τούς Αντίπαξους Ιούνιο η Σεπτέμβριο. Δεν θα χάσετε.

Πέρα από τις αμμουδιές υπάρχει και ένας μικρός οικισμός με περίπου 150 μόνιμους κατοίκους που ασχολούνται κυρίως με την αμπελουργία. Το νησί άλλωστε είναι ουσιαστικά ένας τεράστιος… αμπελώνας.

Τάσος Δούσης: 99+1 ταξιδιωτικά μυστικά για την Ελλάδα που ελάχιστοι γνωρίζουν! Δείτε τα πρώτοι πριν εξαφανιστούν… (Νο1)

Εδώ μάλιστα παράγεται και εξαιρετικό κρασί, αλλά είναι σχεδόν απίθανο να το βρεις αν δεν γνωρίζεις καλά κάποιον ντόπιο, καθώς υπάρχει μια… άτυπη omerta.

Άπαξ και επισκεφθείς τους Αντίπαξους, ειδικά στην αρχή του καλοκαιριού που είναι πιο ήρεμα τα πράγματα, δύσκολα θα σκεφτείς κάτι διαφορετικό από αυτό που πέρασε και από το δικό μου μυαλό: «Αφήστε με εδώ και τα ξαναλέμε από Σεπτέμβρη!»

Για περισσότερες παραλίες και μάλιστα από ψηλά μπορείτε να δείτε και το παρακάτω άρθρο εδώ https://bit.ly/2pKCxpn

Και μην ξεχάσετε ότι το διαβάσατε αυτό το μοναδικό μυστικό από τον Τάσο Δούση και το travelstyle.gr

Για περισσότερα άρθρα ταξιδιωτικά μπείτε στο blog μου εδώ  https://bit.ly/2Gy6a7Y

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ