Νο 20 Χωριό Σωκράκι Κέρκυρα 

Ανακαλύψτε και εξερευνήστε μαζί μου και μαζί με το travelstyle.gr 99+1 κρυφά άγνωστα μοναδικά και υπέροχα μυστικά για την υπέροχη χώρα μας την Ελλάδα. Μαζί θα δούμε μικρά διαμάντια που κατάφεραν ακόμη και σήμερα να κρατηθούν μακριά από την τουριστική ανάπτυξη ,την μόλυνση και την παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα. Τουλάχιστον σε έναν βαθμό…

Για τους λάτρεις της ορεινής ομορφιάς, της πανοραμικής θέας, του γραφικού στοιχείου που αναδεικνύει την αυθεντική όψη της Κέρκυρας, το Σωκράκι είναι ένα μυστικό της αγαπημένης μου Κέρκυρας που θα διαβάσετε μόνο στο blog μου και στο Travelstyle.gr !

Τάσος Δούσης: 99+1 ταξιδιωτικά μυστικά για την Ελλάδα που ελάχιστοι γνωρίζουν! Δείτε τα πρώτοι πριν εξαφανιστούν… (Νο 17)

Το Σωκράκι είναι ένα χωριό στην βόρεια ορεινή πλευρά της Κέρκυρας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 450μ., στην κορυφογραμμή του Κοράκιου όρους και απέχει 22 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας. Έχει πληθυσμό σύμφωνα με την απογραφή του 2011, 254 κατοίκους και ανήκει διοικητικά στον δήμο Φαιάκων. Ο ποιητής Λορέντζος Μαβίλης , αφιέρωσε στο χωρίο το ομώνυμο σονέτο το 1905.

Τα παραδοσιακά σπίτια στο κέντρο του χωρίου προσφέρουν μια αίσθηση άλλης εποχής.  Στην κορυφογραμμή του Κοράκιου όρους, με θέα στο βόρειο Ιόνιο και την Αδριατική θα ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία.

Τάσος Δούσης: 99+1 ταξιδιωτικά μυστικά για την Ελλάδα που ελάχιστοι γνωρίζουν! Δείτε τα πρώτοι πριν εξαφανιστούν… (Νο 19)

Επίσης, αξίζει να επισκεφθείτε το αναπαλαιωμένο πυροβολείο, κατασκευασμένο από Γερμανούς την περίοδο 1943-1944, το οποίο ανατινάχτηκε κατά την αποχώρησή τους από την Ελλάδα, συνδυάζεται αρμονικά με το χώρο και δίνει την αίσθηση μιας άλλης εποχής.

Τάσος Δούσης: 99+1 ταξιδιωτικά μυστικά για την Ελλάδα που ελάχιστοι γνωρίζουν! Δείτε τα πρώτοι πριν εξαφανιστούν… (Νο 15)

Μέσα στο χωριό, προεξάρχουσα θέση κατείχε (και κατέχει) ο Ι.Ν. της Παναγίας της Περιβολιώτισσας,υπάρχει μια ιδιωτική (!) εκκλησία, ο Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος και έξω απ’ αυτό, πλημμυρισμένες απ’ ελιές, ο Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Νικολάου και του Αι – Βλάση.

Τάσος Δούσης: 99+1 ταξιδιωτικά μυστικά για την Ελλάδα που ελάχιστοι γνωρίζουν! Δείτε τα πρώτοι πριν εξαφανιστούν… (Νο 18)

Δυστυχώς, στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο με τους βομβαρδισμούς, η εκκλησία του Αι – Βλάση καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ στον Αι – Νικόλα με τις εξαίρετες τοιχογραφίες, η εγκατάλειψη και ο αδυσώπητος χρόνος την οδηγούν στην ερείπωση. Παρακάτω σας έχω και έναν αναλυτικό οδηγό για Κέρκυρα χωρισμένο σε κομμάτια για να μην χάνεστε.

Η βίλα στην Σαντορίνη που ξετρέλανε τον Τάσο Δούση και όχι μόνο… Γιατί η booking της δίνει 9,8!

Τα καλύτερα αξιοθέατα του νησιού θα τα δείτε εδώ έδω .Τις κορυφαίες παραλίες της Κέρκυρας μπορείτε να τις δείτε εδώ . Και τέλος εδώ θα απολαύσετε το καλύτερο φαγητό στην Κέρκυρα!

Μην ξεχνάτε ότι το διαβάσατε στο blog μου στο Travelstyle.gr

Για περισσότερα μυστικά της Ελλάδας μπείτε στο blog μου στο Travelstyle.gr  εδώ https://www.travelstyle.gr/

Φωτογραφίες από: corfuvillage.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ