Αποφασίσατε να πάτε για πρώτη φορά διακοπές στο εξωτερικό; Συγχαρητήρια και καλό σας ταξίδι. Σας έχουμε τα καλύτερα tips για να σας μείνει το ταξίδι αξέχαστο και να είστε όσο γίνεται καλύτερα προετοιμασμένοι. 

Πακετάρισμα
Τα πράγματα εδώ είναι απλά: όσο λιγότερα πακετάρετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι το ταξίδι σας, κουβαλώντας τη βαλίτσα σε αεροδρόμια, τρένα, μετρό, σκαλιά κ.ο.κ. Σκεφτείτε ότι από την αρχική βαλίτσα που φτιάξατε θα χρειαστείτε τα μισά και πάρτε 1-2 αλλαξιές σε χειραποσκευή, σε περίπτωση που η βαλίτσα σας έχει καθυστέρηση.

- Advertisement -

Γλώσσα
Πριν φύγετε, φροντίστε να μάθετε μερικές βασικές λέξεις και φράσης της γλώσσας της χώρας που επισκέπτεστε, ειδικά αν γνωρίζετε ότι τα αγγλικά δεν είναι το φόρτε τους. Με τις λέξεις που θα μάθετε, τα λίγα αγγλικά και λίγη… παντομίμα, όλα μπορούν να βρουν τη λύση τους. Για παν ενδεχόμενο, έχετε ένα λεξικό μαζί σας ή στο κινητό.

Η πιο οικολογική πόλη βρίσκεται μέσα στην έρημο! (video)

Άφιξη
Ίσως η πιο ενθουσιώδης και τρομακτική στιγμή του ταξιδιού. Λόγω του ότι θα είναι η πρώτη σας φορά, φροντίστε να τα έχετε όλα (ξενοδοχεία, μετακίνηση) κανονισμένα από πριν, για να μην σας καταβάλει το άγχος.

Χρήματα
Αν ταξιδέψετε σε χώρες του ευρώ, δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Αν όχι, φροντίστε να κάνετε συνάλλαγμα κάποια χρήματα πριν φύγετε και μάθετε καλά την ισοτιμία, για να ξέρετε τι πληρώνετε και πόσα έχετε.

Λέρος: Το νησί της θεάς Άρτεμις

Προσανατολισμός
Μόλις τακτοποιηθείτε στο ξενοδοχείο σας, εκμεταλλευτείτε τη ρεσεψιόν για να σας δώσει οδηγίες σχετικά με τα μέρη που θέλετε να επισκεφτείτε, αλλά και έξτρα συμβουλές για το πού να φάτε, τι να δείτε, πώς θα μετακινηθείτε κ.λπ. Όσο περισσότερους ρωτάτε, τόσο περισσότερες πληροφορίες θα έχετε. Πριν το ταξίδι σας, τα ταξιδιωτικά blog και site θα σας βοηθήσουν να βρείτε αυτά που θέλετε και μη φοβηθείτε να κάνετε φιλίες με τους ντόπιους, οι οποίοι θα σας φανούν πολύ χρήσιμοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ