Ταξιδεύετε...σόλο; Αυτά είναι τα 20 φανταστικά tips για να περάσετε τέλεια! (part 1)

Η τάση που θέλει άντρες και γυναίκες να ταξιδεύουν μόνοι τους αρχίζει να κάνει έντονα την εμφάνισή της και στην Ελλάδα! Πριν το πάρετε κι εσείς απόφαση, διαβάστε τα ακόλουθα ταξιδιωτικά μυστικά (tips), για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων!

1. Ξεχάστε ό,τι έχετε ακούσει ή διαβάσει

Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για κάθε εξόρμηση. Κάντε ό,τι θέλετε, χωρίς να ανησυχείτε για το τι περιμένουν οι άλλοι από εσάς, γιατί… πολύ απλά δεν υπάρχουν άλλοι σε αυτό το ταξίδι! Αν θέλετε να κοιμηθείτε, ρίξτε το στον ύπνο. Εάν δεν θέλετε να δείτε ένα αξιοθέατο ή ένα πολιτιστικό μνημείο, μην το κάνετε! Κανείς δεν μπορεί να σας πει τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να κάνετε. Πριν από την αναχώρησή σας, φροντίστε μόνο να μάθετε τις απαραίτητες πληροφορίες για τον προορισμό σας και εξερευνήστε τον με τον δικό σας, προσωπικό τρόπο.

2. Να είστε ειλικρινείς σχετικά με τις ανάγκες σας

Δεν είναι απαραίτητο να ξέρετε από την αρχή τι σας περιμένει, αφού σε ένα τέτοιο ταξίδι θα συμβούν ή δεν θα συμβούν πράγματα που δεν θα φανταζόσασταν ποτέ! Ωστόσο, πρέπει να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας σχετικά με αυτά που θέλετε ή χρειάζεστε. Για παράδειγμα, αν θέλετε να συναντήσετε νέους ανθρώπους, μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένους προορισμούς ή να προγραμματίσετε το ταξίδι σας αναλόγως ή, αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το άνετο κρεβάτι σας, δώστε επιπλέον χρήματα για ένα καλό ξενοδοχείο. Μην κάνετε «εκπτώσεις» στις ανάγκες σας.

Ταξιδεύετε...σόλο; Αυτά είναι τα 20 φανταστικά tips για να περάσετε τέλεια! (part 1)

3. Μια γνώριμη φωνή

Το να νιώσετε την ανάγκη να ακούσετε μια γνώριμη φωνή δεν σας καθιστά αδύναμους. Αν περάσετε μια στιγμή φόβου ή μοναξιάς, είναι σημαντικό να μπορείτε να κάνετε μια κλήση στη μητέρα, τον αδελφό ή έναν φίλο σας, για να σας καθησυχάσουν ή να σας φτιάξουν τη διάθεση.

4. Μην προγραμματίζετε τα πάντα

Αφήστε περιθώρια –χρόνου και όχι μόνο!– για αυθορμητισμό και απρόβλεπτες περιπέτειες!

5. Μπορεί να νιώσετε ευάλωτοι

Ίσως υπάρξουν στιγμές που θα νιώσετε αμηχανία ή ανασφάλεια. Το να είστε μόνος σε ένα άγνωστο μέρος και να γνωρίζετε νέους ανθρώπους μπορεί από μόνο του να είναι κάτι τρομακτικό. Δεν υπάρχει λόγος πανικού! Να θυμάστε ότι επιλέξατε για κάποιο λόγο να κάνετε αυτό το ταξίδι solo και, φυσικά, ότι μπορείτε να τα καταφέρετε και να περάσετε καλά.

Διαβάστε ακόμαΑυτές είναι οι 9 πιο οικονομικές πόλεις για το 2019!

6. Μετρητά=Ασφάλεια

Πάντα να έχετε περισσότερα μετρητά μαζί σας απ’ όσα νομίζετε ότι θα χρειαστείτε και ποτέ μην τα φυλάτε όλα στο ίδιο σημείο! Δεν θα έχετε κανέναν μαζί σας, αν τυχόν ξεμείνετε από μετρητά, και δεν ξέρετε πόσο εύκολα θα βρείτε ανταλλακτήριο για να κάνετε συνάλλαγμα, αν χρειαστεί. Επίσης, καλό είναι να έχετε έξτρα χρήματα μαζί σας σε περίπτωση που συμβεί κάτι – αν χάσετε, για παράδειγμα, την πιστωτική σας κάρτα.

7. Το απαραίτητο email

Πριν να επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο, στείλτε ένα email σε ένα κοντινό σας πρόσωπο αλλά και στον εαυτό σας, επισυνάπτοντας ένα αντίγραφο του διαβατηρίου σας, των πληροφοριών των πτήσεών σας αλλά και της διαμονής σας. Ποτέ δεν ξέρετε αν και πότε θα χρειαστεί!

8. Οι αριθμοί έχουν σημασία

Και όταν λέμε αριθμοί, εννοούμε όσους πρέπει να έχετε μαζί σας κάθε στιγμή. Για παράδειγμα, το τηλέφωνο αλλά και τη διεύθυνση του ξενοδοχείου σας, τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας αλλά και τα στοιχεία της πρεσβείας ή του προξενείου της Ελλάδας στη χώρα όπου ταξιδεύετε.

9. Πακετάρετε έξυπνα

Σε αυτό το ταξίδι θα είστε μόνοι σας, γι’ αυτό φροντίστε να μην κουβαλάτε περισσότερες αποσκευές απ’ όσες μπορείτε ή χρειάζεστε. Θα πρέπει να κινείστε άνετα και να μεταφέρετε εύκολα τις αποσκευές σας, είτε πρόκειται για περπάτημα και σκάλες είτε για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Άλλωστε, ποτέ δεν ξέρετε αν θα θελήσετε αυθόρμητα να πάρετε ένα τρένο για μια γειτονική πόλη ή χώρα, έστω και για μία νύχτα! Γι’ αυτό ετοιμάστε τη βαλίτσα σας έξυπνα, αφήνοντας απέξω τα περιττά.

10. Να είστε πρακτικοί

Δεν χρειάζεται να πάρετε μαζί σας όλη την ντουλάπα σας. Αυτό που σίγουρα θα χρειαστείτε είναι ένα άνετο ζευγάρι παπούτσια, ιδανικά για περπάτημα. Σε ό,τι αφορά τα ρούχα, φροντίστε να πλένονται εύκολα, ώστε να μπορείτε να τα φοράτε παραπάνω από μία φορά. Επιλέξτε πρακτικές αποσκευές, σακίδια και τσάντες με φερμουάρ και κρυφές τσέπες, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύετε τα πάντα με ασφάλεια. 

Διαβάστε ακόμα4 άγνωστα μέρη για κάθε «ψαγμένο» ταξιδιώτη!

Μην χάσετε αύριο το 2ο μέρος του αφιερώματος!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ