Καλά καλά δεν έχουνε μάθει οι περισσότεροι άνθρωποι να μη φοβούνται όταν πετάνε με το αεροπλάνο, ένα έξυπνο τυπάκι αποφάσισε να γίνει πλούσιος εκπαιδεύοντας τους σκύλους “να μην ιδρώνει το αυτί τους” όταν βρίσκονται στον αέρα!

Oσοι έχουν σκύλο το γνωρίζουν καλά: Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι η διαδικασία ενός ταξιδιού. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα ταξίδι με αεροπλάνο, όπου το σκυλί πρέπει να υποστεί τη διαδικασία της επιβίβασης, της μετεπιβίβασης, μιας (πολύωρης) καθυστέρησης, των άγνωστων θορύβων που ακούγονται από το ίδιο το αεροπλάνο, τις φωνές ή το θόρυβο από τον χώρο των αποσκευών.

Η «Ελβετία» της Ελλάδας κρύβεται μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα

skuloi

Ποιο διαβατήριο έχουν μόνο 500 άνθρωποι πάνω στη γη;

Αν όμως εκπαιδευτεί σε όλα αυτά, ώστε να μάθει να τα αναγνωρίζει και να μη τα συγχέει με μια κατάσταση κρίσης – όπως λογικά τη βιώνει –, ίσως αποφασίσετε να ταξιδεύετε συχνότερα. Η έμπνευση μιας σειράς σεμιναρίων για την εκπαίδευση σκύλων που ταξιδεύουν αεροπορικώς για να μην παθαίνουν κρίσεις πανικού και τα οποία θα μπορούσαν ακόμα και να βοηθήσουν σε περίπτωση ανάγκης ανήκει στον γιο του προέδρου της Air Hollywood Studios, της μεγαλύτερης εταιρείας για κινηματογραφικά εφέ με αεροπλάνα.

Διαβάστε ακόμα:
5 tips για να παραμείνουμε ασφαλείς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού & των διακοπών

Ο «μικρός» παρατήρησε τον φόβο ενός σκυλιού κατά την επιβίβαση και σκέφτηκε ότι οι ίδιοι διαθέτουν τον χώρο αλλά και τα μέσα, π.χ. οπτικοακουστικό υλικό από ταινίες που χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση ώστε να εξοικειώνονται με τους θορύβους, για μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Στη διάρκεια των μαθημάτων χρησιμοποιούνται και εθελοντές-κομπάρσοι, ώστε να δημιουργείται η ρεαλιστική εικόνα του χάους ενός αεροδρομίου!

Σπάνιο! Σε δημοπρασία αντίγραφο με χειρόγραφα του Δαρβίνου! Θα φτάσει τις 500.000 λίρες

Η σχολή εκπαίδευσης πήρε το όνομα K9 Flight School και τα σεμινάρια παρακολουθούν τόσο τα τετράποδα όσο και ιδιοκτήτες τους. Φυσικά πρόκειται για τη μοναδική σχολή αεροπλοοίας στον κόσμο για τετράποδα κι αν το καλοσκεφτείτε είναι «μια ιδέα… που πετάει». Αλλά από την άλλη, πόσο εύκολο είναι να την υιοθετήσει κανείς χωρίς τις υποδομές που διαθέτει έτσι κι αλλιώς η συγκεκριμένη σχολή.

Το κόστος για ένα κύκλο μαθημάτων στη Κ9 είναι γύρω στα 350 δολάρια. Δεν είναι τόσο μεγάλο, δεδομένου ότι θα είναι ένα πακέτο που βοηθάει όλη η οικογένεια. Αφήστε που μπορεί να αποδειχτεί σκύλος με… ένστικτα «ράμπο» και να σας τον ζητήσουν για δουλειά.

πηγή:spirossoulis.com

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ