Ξεφυλλίζουμε το φωτογραφικό λεύκωμα Colorific Greece, ξεχνάμε για λίγο το πού βρισκόμαστε και κάνουμε ένα πολύχρωμο ταξίδι σε όλη την Ελλάδα, μέσα από τις υπέροχες φωτογραφίες του Μίλτου Κουρμπόγλου.

 

- Advertisement -

Από το μπλε και το λευκό, που όλοι στον πλανήτη συνδέουν με την Ελλάδα, μέχρι το κόκκινο, το πορτοκαλί, το πράσινο, ακόμη και το μαύρο, ο Μίλτος Κουρμπόγλου κατάφερε να απαθανατίσει τις ομορφιές της χώρας μας, την καθεμιά με το δικό της χρώμα και να φτιάξει ένα πανέμορφο φωτογραφικό οδοιπορικό στην Ελλάδα των Χρωμάτων, το Colorific Greece (Εκδόσεις Αστερόπη).

 

ΜΠΛΕ
Στην Ελλάδα το μπλε καρδιοχτύπησε για τ’ άσπρο. Το άσπρο του ασβέστη και του ξύλου το μπλε. Το παράθυρο που βλέπει στο γκρεμό. Απέναντι στέκει η Φολέγανδρος.

Ανάφη, Μονή Καλαμιώτισσας

ΛΕΥΚΟ
Στην Ελλάδα με δυο ονόματα, Λευκό και Άσπρο. Μήπως κρύβεται από κάποιον; Και να ήθελε, μπορεί; Λευκό της Ελλάδας, παντού.

Σίφνος, Κάστρο. Λευκό παντού

- Advertisement -

Σύµη…Σαν πίνακας ζωγραφικής!(photo)

ΠΡΑΣΙΝΟ
Το μπλε με το κίτρινο σπέρνουν στο χώμα πρασινάδες. Πεύκο. Ελιά. Ελιάς καρποί. Άπειρο πράσινο. Άπειρα πράσινα. Άλλο στη χλόη, άλλο στο αλμυρίκι.

Ποταμός Αλφειός, Αρχαία Ολυμπία

ΚΟΚΚΙΝΟ
Χέρια που μάτωσαν από ένα ρόδι. Φράουλα στη γλώσσα. Δάχτυλα που κλέβουν τις ντομάτες από το μποστάνι. Αποχωρισμός

Μύκονος, Ναυτικό Μουσείο

ΚΙΤΡΙΝΟ
Μικρό. Θρασύ. Αυτό που βρίσκει τρόπους δόλιους κι αναρριχάται παντού. Στους τοίχους της Σύμης. Στην ανασφάλεια της πρωτόγονης ώχρας που από ένστικτο διαισθάνεται τον κίνδυνο.

Πάρος, Λεύκες. Το παραδοσιακό καφενείο

Έξυπνα tips για να κανονίσετε τις πλέον οικονομικές διακοπές φέτος!

ΒΙΟΛΕΤΙ
Στο συρτάρι ξεχασμένη η λεβάντα, την ανακάλυψαν το μπλε και το κόκκινο.

Σκούταρι, Μάνη. Λυγαριές

ΓΚΡΙ
Το γκρι που δείχνει αναποφάσιστο. Προς τα πού να τραβήξει; Το γκρι που αν το θέλει πεισμώνει και γίνεται ασημί. Η γραμμή του ορίζοντα ενώνει ή χωρίζει; Το γκρι του αναπάντητου.

Πρωινή ομίχλη στην πεδιάδα του όρους Όλυμπος στην Εύβοια

6+1 παραλιακά μέρη στον κόσμο γεμάτα χρωματιστά σπιτάκια!Είναι σαν ένας πολύχρωμος καμβάς ζωγραφικής!!(photo)

ΜΑΥΡΟ
Δεν στεριώνει εύκολα το μαύρο στην Ελλάδα. Το μαύρο της γιαγιάς το ξεβάφουν οι πλύσεις. Το μαύρο του παπά το ξανοίγει η πίστη. Το μαύρο απ’ το φιτίλι το φωτίζει το κερί.

Σούνιο, Ναός του Ποσειδώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ