Αν έχεις δει σειρές και ταινίες σχετικές με έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών στην ιστορία, τότε ξέρεις για ποιον μιλάμε. Το Μεδεγίν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας που σήμερα είναι μια από τις πιο ανερχόμενες στη Λατινική Αμερική. 

- Advertisement -

18+1 παγίδες που μπορεί να πέσει κάθε τουρίστας και πώς να τις αποφύγεις

Η πόλη του κάποτε «βαρόνου» της κοκαΐνης, Πάμπλο Εσκομπάρ ήταν διάσημη για τα ναρκωτικά και τις επικίνδυνες συμμορίες, σήμερα ωστόσο αποτελεί ένα θαυμάσιο προορισμό για τον ταξιδιώτη.

Το Μεδεγίν υψώνεται περήφανα από τα βάθη της Κοιλάδας Αμπουρά. Είναι γνωστό και ως η πόλη της συνεχούς άνοιξης και η πρωτεύουσα των βουνών και το όνομα Μεδεγίν προήρθε από τη λατινική λέξη «Metellinum» που ήταν η αρχαία ονομασία της ισπανικής πόλης Μεδεγίν στην Εξτρεμαδούρα.

Forbes: 1 από τις 8 πιο εντυπωσιακές παραλίες στον κόσμο είναι ελληνική (photos)

Η μοντέρνα, συνεχώς αναπτυσσόμενη πόλη αποτελεί τον οικονομικό πνεύμονα ολόκληρης της Κολομβίας και διαθέτει ένα πρότυπο μοντέλο συγκοινωνίας, ένα συνδυασμό μετρό και τελεφερίκ που ενώνει όλες τις γειτονιές της πόλης.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Μουσείο της Αντιόχεια που ιδρύθηκε το 1881 και βρίσκεται μπροστά στην αναβαθμισμένη Plaza de las Esculturas. Φιλοξενεί συλλογή ζωγραφικής από ντόπιους και ξένους καλλιτέχνες παγκόσμιας φήμης.

Οι 40 πιο εντυπωσιακοί καταρράκτες της Ελλάδας

Κάθε Αύγουστο από το 1957 πραγματοποιείται στην πόλη το φεστιβάλ των λουλουδιών, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ που γίνονται στο Μεδεγίν. Άλλα φεστιβάλ είναι το διεθνές φεστιβάλ ποίησης που γίνεται κάθε Ιούνιο και το Colombia Moda.

Σε όλη την πόλη υπάρχουν διάσπαρτα τα ευμεγέθη έργα του γλύπτη Fernando Botero και η πλατεία Botero είναι αφιερωμένη στο έργο του.

25 καλύτερες παραλίες που ψήφισαν οι τουρίστες σε όλο τον κόσμο

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Μεντεγίν / Κολομβία
Διαφορά ώρας: 8 ώρες πίσω

Νόμισμα: Πέσο Κολομβίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 3.464 πέσο)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 17 ώρες και 55 λεπτά από την Αθήνα μέσω Φρανκφούρτης και Μπογκοτά και 18 ώρες και 35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Φρανκφούρτης και Παναμά.

Πηγή: newsbeast.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ