Ως την «φωλιά του αστακού» χαρακτηρίζονται τα Ψαρά της Χίου για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Μαζί με τα Ψαρά άλλοι επτά λιγότερο γνωστοί προορισμοί της Ελλάδας, που προσφέρονται για ήρεμες διακοπές.

“Αποδράστε από την πολυκοσμία και τα γνωστά τουριστικά hot spots. Τολμήστε κάτι λιγότερο γνωστό αλλά εξίσου μαγευτικό σε νησιά που προσφέρουν αυθεντική γεύση της ελληνικής ζωής”, συμβουλεύει τους ταξιδιώτες του φετινού καλοκαιριού ο ξένος Τύπος. Κι εμείς, το κάναμε ανακαλύπτοντας τους  ιδανικούς προορισμούς για όσους θέλουν ν’ απολαύσουν γαλήνιες διακοπές…

Μια «ματιά» στην Σλοβενία

psara 1

Ψαρά: “Η φωλιά του αστακού”

Το μικρό αυτό νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου, γνωστό και ως “πέτρινο καράβι”, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 44 ναυτικών μιλίων από το κεντρικό λιμάνι της Χίου, αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο για όσους αναζητούν ηρεμία, χαλάρωση, πολύ ψάρι, αμέτρητους αστακούς και παρθένες παραλίες.

Το Ρέθυμνο της «καρδιά» μας!

Η χώρα των Ψαρών εκτείνεται αμφιθεατρικά γύρω από το γραφικό λιμάνι του νησιού ακολουθώντας την ανατολική παραδοσιακή αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική, με τα λευκά σπίτια και τις κόκκινες κεραμοσκεπές ενώ η πιο γνωστή παραλία είναι ο Κατσούνης, ανατολικά του οικισμού, η οποία είναι γνωστή για την αμμουδιά και τα ρηχά της νερά. Οι παραδοσιακές ντόπιες νοστιμιές όπως η μυζήθρα και η κοπανιστή καθώς και οι υπέροχες αστακομακαρονάδες και τα φρέσκα ψάρια που θα βρείτε σε όλες τις ταβέρνες του νησιού θα σας μείνουν αξέχαστα.

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Θηρασιά: “Η μικρή Σαντορίνη”

Αμμουλιανή: “Λευκή άμμος”

Αρκοί: “Σαν καρτ ποστάλ”

Γαύδος: “Δεύτερη και καλύτερη στον κόσμο”

Οθωνοί: “Το σμαράγδι του Ιονίου”

Τήλος: “Το βασίλειο του camping”

Νίσυρος: “Χτισμένη από λάβα”

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ