Κι όμως εν έτει 2018, υπάρχουν ακόμη μέρη που απαγορεύονται οι γυναίκες! Και όχι μόνο αυτό. Σε πολλά μέρη στον κόσμο, οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να βλέπουν ή να μην κάνουν αθλήματα, να οδηγούν ή να ντύνονται όπως τους αρέσει.

Τώρα, όταν λέμε πως υπάρχουν τοποθεσίες που μια γυναίκα δεν μπορεί να επισκεφτεί, θα σκέφτεσαι: «Αυτό γίνεται μόνο σε οπισθοδρομικές, θρησκόληπτες κοινωνίες ή σε αναπτυσσόμενες χώρες,» έτσι; Η απάντηση είναι πως όχι. Δεν συμβαίνει μόνο εκεί.

Πολλές από τις απαγορεύσεις είναι απότοκα ορισμένων κανόνων που κατάφεραν να επιβιώσουν στο χρόνο ακόμη και σε ανεπτυγμένες χώρες.

Οι 7 «μυστικοί» παράδεισοι στην Ελλάδα που πρέπει να εξερευνήσεις (photos&video)

- Advertisement -

Ας πούμε, η Ιαπωνία είναι γνωστή για το σούμο. Ήξερες πως το σούμο είναι ένα άθλημα μόνο για άνδρες; Η Ένωση Σούμο αναφέρει πως, εφόσον η παράδοση απαγορεύει την συμμετοχή των γυναικών στο άθλημα, δεν υπάρχει λόγος να «ατιμάσουν» τους προγόνους τους παρακούοντας τους.

Ακόμη, στο Ιράν απαγορεύεται οι γυναίκες να παρακολουθούν αγώνες στο γήπεδο. Τον Ιούνιο του 2014, η  Ghoncheh Ghavami, μια Ιρανοβρετανή απόφοιτος συνελήφθη μαζί με άλλους διαμαρτυρόμενους επειδή ήθελαν να δουν έναν αγώνα βόλεϊ που ήταν μόνο για άνδρες. Για την διαμαρτυρία και μόνο, έμεινε 5 μήνες στην φυλακή.

Από την Μέση Ανατολή μέχρι το Βατικανό, όπου οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, φαίνεται πως το γυναικείο φύλο θα έπρεπε να ντρέπεται για κάτι.

12+1 πόλεις που μοιάζουν με έναν «ζωντανό καμβά» γεμάτο χρώματα! (photos)

Το ζήτημα δεν τελειώνει εκεί, όμως. Ας δούμε μερικά μέρη όπου οι γυναίκες απαγορεύεται να πάνε:

Όρος Ōmine

Το μέρος αυό, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Yoshino-Kumano στο Honshu της Ιαπωνίας. Τα βουνά αυτά φιλοξενούν τα κεντρικά μιας αίρεσης του Βουδισμού που ονομάζεται Shugendō.

Οι προσκυνητές που μπορούν να το επισκεφτούν, όμως, μπορούν να είναι μόνο άνδρες. Η παράδοση απαγορεύει τις γυναίκες από τον 7ο αιώνα καθώς θεωρείται πως θα αποσυντονίζουν τους άνδρες που προσπαθούν να περάσουν τα ιερά τεστ θάρρους του όρους.

5 υπέροχοι προορισμοί για διακοπές στο εξωτερικό τον Ιούνιο! (photos)

Όρος Άθως

Το ιερό ελληνικό όρος αποτελεί ιδανικό παράδειγμα της μοναστηριακής ζωής και του ασκητισμού, όπως ακριβώς διδάσκονται από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτή η αυτόνομη περιοχή του Βουνού στην βόρεια Ελλάδα περιλαμβάνει 20 μοναστήρια και είναι σπίτι 1.500 μοναχών. Είναι προσβάσιμο μόνο με φέρι. Οι μοναχοί περνούν την μέρα τους προσευχόμενοι και προσπαθώντας να έρθουν κοντά στον θεό.

Τα 10 ταξίδια και εμπειρίες που πρέπει να ζήσει κάθε γυναίκα στη ζωή της! (photos)

Πρόκειται για άλλο ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO όπου απαγορεύονται οι γυναίκες γιατί θα αποσυντόνιζαν τους άνδρες μοναχούς και θα επιβράδυναν την πορεία τους προς την πνευματική φώτιση.

 

Αυτές είναι οι 25 καλύτερες «φοιτητουπόλεις» στον κόσμο! (photos)

Σε ορισμένα πανεπιστήμια της Κίνας, οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να σπουδάσουν σε κάποιες σχολές. Για παράδειγμα, στο πανεπιστήμιο Μεταλλευτικής και Τεχνολογίας, οι φοιτητές μεταλλειολογίας πρέπει να είναι άνδρες. Η αστυνομία του Πεκίνου περιορίσει τις αιτήσεις από γυναίκες ώστε να αγγίζει μόνο το 15% του φοιτητικού πληθυσμού.

«Κάποιες δουλειές είναι πραγματικά ακατάλληλες για τις γυναίκες.» Αυτή είναι η λογική τους. Την ίδια λογική ακολουθεί και το Υπουργείο Παιδείας καθώς ισχυρίζεται πως η απαγόρευση είναι για την ασφάλεια των γυναικών.

Αυτές είναι οι 3 πιο εξελιγμένες τεχνολογικά πόλεις του κόσμου! (photos)

 Bohemian Grove, ΗΠΑ

Πρόκειται για ένα ιδιωτικό κάμπινγκ στο Μόντε Ρίο της Καλιφόρνια. Το μέρος είναι φτιαγμένο για ευκατάστατο κόσμο ενώ η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε άνδρες. Κάθε χρόνο, το Bohemian Grove πραγματοποιεί μια εκδήλωση διάρκειας δύο εβδομάδων, καλωσορίζοντας τα μέλη του που προέρχονται από τους κλάδους της Τέχνης, της πολιτικής και των επιχειρήσεων.

Το μέρος έχει τιμήσει μόνο τέσσερις γυναίκες, οι οποίες, ωστόσο, δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ το κάμπινγκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ