Το γλυκό που από μυστικό έγινε φαινόμενο!
Υπάρχουν γλυκά που τα τρως και απλώς σου αρέσουν. Και υπάρχουν κι εκείνα που δημιουργούν μια μικρή «τρέλα», που περνούν από στόμα σε στόμα και ξαφνικά γίνονται ένας… λόγος για ταξίδι. Το γκιουζέλ του ζαχαροπλαστείου Θ.Ε.Κ.Α. ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.
Κάποτε ήταν μια απόλαυση γνωστή μόνο σε όσους έμεναν ή τύχαινε να βρεθούν στην Κερατέα. Σήμερα, έχει εξελιχθεί σε «talk of the town» για όλη την Αττική – ένα γλυκό για το οποίο άνθρωποι από Πειραιά, Βόρεια Προάστια και Δυτική Αττική δεν διστάζουν να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα για να το απολαύσουν! Είναι μια κατηγορία από μόνο του, είναι το γκιουζέλ!
Θ.Ε.Κ.Α. – Γλυκές ιστορίες με βούτυρο, μαστίχα & παράδοση
Εδώ και χρόνια, σε έναν ήσυχο δρόμο της Κερατέας, μια γλυκιά μυστική ιστορία έπαιρνε μορφή. Κάποιοι το γνώριζαν τυχαία. Άλλοι έφταναν παρασυρμένοι από τις μυρωδιές – μαχλέπι, μαστίχα, ζεστό γάλα, φρέσκο βούτυρο.
Κάπως έτσι, μέσα από μικρές προσωπικές ανακαλύψεις, το ζαχαροπλαστείο Θ.Ε.Κ.Α. πέρασε από το «τοπικό εργαστήριο» στον «must-visit προορισμό» της Αττικής. Απέκτησε φήμη με συνέπεια, ποιότητα και το αδιαμφισβήτητο star–product του, το διάσημο γκιουζέλ για το οποίο πλέον μιλάει όλη η Αθήνα!

Ο Θεμιστοκλής Ζαϊμίδης, δημιουργός του ζαχαροπλαστείου, εξηγεί πως το όνομα Θ.Ε.Κ.Α. δεν είναι ένα ακόμη εμπορικό brand, είναι τα αρχικά της οικογένειας: Θ από Θεμιστοκλή, Ε και Α από τις κόρες του Εβελίνα και Αλεξάνδρα, και Κ από τη σύζυγό του, Κατερίνα. Ο λόγος; Το ζαχαροπλαστείο είναι οικογενειακός τρόπος ζωής. Και αυτό αποτυπώνεται σε κάθε λεπτομέρεια: από τις συνταγές μέχρι τις πρώτες ύλες και τον τρόπο που λειτουργεί το μικρό, πλην άκρως επαγγελματικό εργαστήριο.
Διαβάστε εδώ τη συνέχεια





