Τέσσερις κρουαζιέρες για να θαυμάσετε από κοντά ελληνικά και ρωμαϊκά μνημεία προτείνει η Daily Mail για τον Σεπτέμβριο!

“Η Ελλάδα διαθέτει έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιους πολιτισμούς, που μπορείτε να θαυμάσετε από το κατάστρωμα”, ξεκινά το αφιέρωμα και συνεχίζει προτείνοντας τέσσερις θαλάσσιες διαδρομές, με συναρπαστικές στάσεις, σε τόπους κάποτε γνώρισαν μεγάλη δόξα!

mnimeia1

1η διαδρομή

Με αφετηρία της Αθήνα και την Ακρόπολη η 1η κρουαζιέρα περιλαμβάνει μια βόλτα από τον Ισθμό της Κορίνθου, στάση στο Ναύπλιο και τις Μυκήνες, προκειμένου να δει κανείς από κοντά τα απομεινάρια ενός εκ των αρχαιότερων πολιτισμών στον κόσμο και έπειτα Σαντορίνη και Κνωσσό. Το αρχαίο Βασίλειο ήταν υψηλών προδιαγραφών, με προηγμένο σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης!Ωστόσο, γ’ινεται στάση στο νησί των ”εκατομμυριούχων”, όπως το ονομάζουν, τη Μύκονο, την Αρχαία Δήλο, αλλά και την Πάτμο, που φιλοξενεί την Σπηλιά της Αποκάλυψης.

mnimeia2

2η διαδρομή

Το ταξίδι ξεκινά από τη Σεβίλλη και συνεχίζει σε Κόρδοβα, Σικελία, Συρακούσες και Πομπηία! Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός που είχε επεκταθεί στην Νότια Ιταλία άφησε πίσω του μερικά από τα πιο σημαντικά μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Διαβάστε ακόμα:  8 υπέροχες ιδέες τελευταίας στιγμής για ένα υπέροχο τριήμερο!

mnimeia3

3η διαδρομή

Από το λιμάνι του Πειραιά και περνώντας πάλι τον Ισθμό το καράβι πλέει προς Κεφαλονιά και Άγ. Σαράντα(Αλβανία) όπου βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης Βουθρωτό, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.Το ταξίδι συνεχίζεται με στάση στη Μάλτα και επίσκεψη στη Ζάκυνθο, προτού πλεύσει προς Αιγαίο, με τελικό προορισμό την Τήνο.

4η διαδρομή

Από το λιμάνι του Πειραιά, το πλοίο εκινά με προορισμό την Νάξο και τον Άγ. Νικόλαο, όπου θα θαυμάσει κανείς τον εξαιρετικά διατηρημένο ναό του Απόλλωνα, έπειτα Μαρμαράς, Κουσαντασι και τελικά Αρχαία Έφεσος!Η Τένεδος είναι το μυστικό νησί του Αιγαίου όπου σύμφωνα με ιστορικές πηγές ήταν το επίκεντρο των εξελίξεων κατά τη διάρκεια του Τρωικού Πολέμου. Το καράβι αράζει στην Κωνσταντινούπολη!

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ