Οι γείτονες της φημισμένης αρχαίας πόλης της Τουρκίας Derinkuyu έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι.Πρόκειται για έναν μοναδικό τουριστικό προορισμό, που αναπτύσσεται …προς τα κάτω.

- Advertisement -

Μία θαμμένη πόλη που ανακάλυψε τυχαία ένας Τούρκος το 1963 στο υπόγειο του σπιτιού του.

Όπως αναφέρει η wikipedia πρόκειται για πόλη στην οποία πιθανώς να έμεναν 20.000 άτομα και αποτελούσε μία από τις μεγαλύτερες υπόγειες πόλεις στον κόσμο. Βρίσκεται στην περιοχή της Καππαδοκίας και είναι μία από τις 200 υπόγειες πόλεις που έχουν κατασκευαστεί σε ηφαιστειακό βράχο.

Απίστευτο: 90χρονη έχει γεμίσει με υπέροχα παραδοσιακά σχέδια τους τοίχους του χωριού της

Παρότι ήτανε κάτω από το έδαφος δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από μία τυπική πόλη. Με κοινόχρηστα δωμάτια, στάβλους, ναούς, πηγάδια για παροχή πόσιμου νερού, κελάρια κρασιού και ελαιοτριβεία.

Ένα εντυπωσιακό δενδρόσπιτο στο Μπαλί με ανέσεις ξενοδοχείου 5 αστέρων με μόνο 30 ευρώ την βραδιά

Θεωρείται ότι ο χριστιανικός πληθυσμός χρησιμοποίησε την υπόγεια πόλη για να αποφύγει τη δίωξη από τους Ρωμαίους. Η πόλη γνώρισε τη μεγαλύτερη ακμή της κατά τη Βυζαντινή περίοδο και τους αραβο-βυζαντινούς πολέμους από το 780 έως το 1180 όταν και χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο για μουσουλμάνους Άραβες

Super travel deal: Επειδή η Μπρατισλάβα είναι ο νέος hot ευρωπαϊκός προορισμός, σας βρήκαμε αεροπορικά μόλις με €20!

Η διάρθρωση της πόλης ήτανε με λαγούμια που εξασφάλιζαν ασφάλεια, ενώ υπήρχε εξαερισμός.

Η υπόγεια πόλη Derinkuyu αποτελεί τουριστικό προορισμό για την περιοχή, ωστόσο μόνο οι 8 από τους 18 ορόφους είναι επισκέψιμοι.

Πηγή: iefimerida.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ