Τα Θεοδώριανα βρίσκονται σε μια πλαγιά των ανατολικών Τζουμέρκων, σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από την πόλη της Άρτας.Είναι γεμάτα πηγές, με το νερό να αναβλύζει σχεδόν από παντού και να τρέχει, γενναιόδωρα, σε νερόμυλους και νεροτριβιές.

- Advertisement -

Όπως ήταν αναμενόμενο το χωριό χαρακτηρίζεται και «πρωτεύουσα του νερού». Υδάτινο είναι και το πιο εντυπωσιακό αξιοθέατο της περιοχής: οι διπλοί καταρράκτες Σούδα του ποταμού Άσπρη Γκούρα, με το νερό να γκρεμίζεται, σε δύο σημεία.

Ελλάδα: Οι πιο ρομαντικοί χειμερινοί προορισμοί!

Το ύψος των 25 μέτρων, από το οποίο πέφτει, αναδεικνύει τη Σούδα σε έναν από τους μεγαλύτερους καταρράκτες στην Ελλάδα, και αναμφίβολα η περιήγηση στα Τζουμέρκα και τα χωριά τους αξίζει μια στάση στα Θεοδώριανα τόσο για το χωριό όσο και για τους καταρράκτες.

Weekend: 3 super ιδέες για μια εκδρομή-αστραπή κοντά στην Αθήνα !

Για να φτάσει κανείς στο χωριό παίρνει τον δρόμο από Βουργαρέλι και Αθαμάνιο που ανηφορίζει απότομα, περνώντας μέσα από το εκπληκτικό τοπίο περιστοιχισμένο από βουνοκορφές και στη συνέχεια κατεβαίνει στα Θεοδώριανα. Στους καταρράκτες οδηγεί ο δρόμος από την πλατεία του χωριού που καταλήγει σε σηματοδοτημένο μονοπάτι μέσα στο δάσος.

Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη τόσο στο μονοπάτι όσο και στις ξύλινες γέφυρες που θα χρειαστεί ο επισκέπτης να περάσει για να συνεχίσει, μέσα στην πλούσια φύση. Ακούγοντας το νερό από απόσταση, ο περιηγητής προετοιμάζεται για το συναρπαστικό θέαμα που τον περιμένει.

Εδώ θα φας θεϊκά παϊδάκια και κοντοσούβλι μέχρι 15€/άτομο!

πηγή:news.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ