Τη διεθνή αναγνώριση ως Καλύτερος Προορισμός Εμπειρίας στην Ελλάδα για το 2018 κατέκτησε η Τήνος που , ως «Μούσα του Αιγαίου» , ενέπνευσε το κοινό των World TravelAwards που, ως κριτές, ψήφισαν να την επιλέξουν και να τη βραβεύσουν.

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Ζάππειο σε μία τελετή που θύμιζε βραδιά Oscar, παρουσία του Δημάρχου Τήνου κ. Γιάννη Σιώτου, της Αντιδημάρχου Αναστασίας Δεληγιάννη και προσωπικοτήτων από το χώρο του Τουρισμού.

- Advertisement -

Το κυκλαδίτικο νησί ψηφίσθηκε για τον Πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις μαγευτικές παραλίες και τα χωριά του, αλλά κυρίως για τους φιλόξενους κατοίκους του που κάνουν την εμπειρία του ταξιδιού μοναδική για τους επισκέπτες , πράγμα που αποτυπώνεται στις ήδη υψηλές κρατήσεις του καλοκαιριού ενώ, ταυτόχρονα, κερδίζει συνεχώς τις προτιμήσεις του κοινού ακόμα και για ολιγοήμερες διακοπές όλο το χρόνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τήνος

Πρόκειται για μια παγκοσμίου φήμης και εγκυρότητας διάκριση που, όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Σιώτος «αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση ότι η Τήνος , χάρη στη μοναδικότητά της, έχει πλέον καταταγεί στους δημοφιλείς προορισμούς , αφού καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της διεθνούς ζήτησης ικανοποιώντας τις ανάγκες ποιοτικών διακοπών» . Και πρόσθεσε : «Η τιμητική αυτή διάκριση, που προέρχεται μάλιστα από ένα τόσο σοβαρό Οργανισμό, δικαιώνει τις προσπάθειες που ως Δημοτική Αρχή μαζί με τους επαγγελματίες και τους φορείς του νησιού καταβάλουμε για να αναδείξουμε τον πλούτο του τόπου μας».

Αποτέλεσμα εικόνας για Τήνος

Εξάλλου, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Τουρισμού κυρία Αναστασία Δεληγιάννη τόνισε ότι η βράβευση αυτή «θα ενισχύσει τη φήμη της Τήνου στη διεθνή τουριστική αγορά καθιστώντας το νησί, όχι απλά ως εναλλακτική, αλλά ως επιλεκτική πρόταση διακοπών, που, χάρη στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που διαθέτει, κερδίζει συνεχώς εντυπώσεις και φίλους».

Αποτέλεσμα εικόνας για Τήνος

Υποψήφιοι στην κατηγορία ήταν:

  1. Χανιά
  2. Κάλυμνος
  3. Λέσβος
  4. Πήλιο
  5. Ζαγόρι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ