Για να ελέγξεις αν πίνεις αρκετό νερό, μπορείς να δεις το χρώμα των ούρων σου: όσο πιο διάφανο, τόσο καλύτερα. Αν είναι προς το κίτρινο, πρέπει να πίνεις περισσότερο νερό. Ο στόχος των 8 ποτηριών είναι μια καλή, μέση ποσότητα. Δες τα πλεονεκτήματα που θα δει το σώμα σου, άπαξ και ξεκινήσεις να πίνεις όσο νερό πρέπει.
1. Θα αντέχεις τα πιο απαιτητικά προγράμματα γυμναστικής
Οι μύες χρειάζονται μια καλή ισορροπία των ηλεκτρολυτών όπως το νάτριο, κάλιο και μαγνήσιο για να λειτουργήσουν σωστά. Χωρίς σωστή ενυδάτωση, οι ηλεκτρολύτες δεν μπορούν να λειτουργήσουν τόσο εύκολα, και οι μύες μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε κράμπες. Αν γυμνάζεσαι προκειμένου να χτίσεις κορμί λοιπόν, δε θα μπορείς να το κάνεις με την ίδια ένταση αν δεν είσαι ενυδατωμένη.

2. Θα λειτουργούν καλύτερα τα νεφρά σου
Τα νεφρά ξεπλένουν τα απόβλητα από τον οργανισμό σου με τη μορφή υγρών και χρειάζονται αρκετό νερό για να το κάνουν αυτό. Αν είσαι αφυδατωμένη, αυτή η διαδικασία δεν είναι το ίδιο εύκολο να γίνει. Επίσης αν δεν πηγαίνεις συχνά στην τουαλέτα θα μπορούσαν να σχηματιστούν στα νεφρά σου πέτρες, οπότε πρέπει να αυξήσεις την παραγωγή ούρων.

3. Θα αυξηθεί η ενέργειά σου
Το σώμα σου χρειάζεται νερό για να διατηρήσει τα ενεργειακά του επίπεδα, γι΄αυτό και μπορεί να νιώθεις κουρασμένη αν δεν πίνεις αρκετό νερό κάθε μέρα.

4. Το δέρμα σου θα λάμπει
Όταν τα κύτταρα του δέρματός σου δεν παίρνουν το νερό που χρειάζονται, θα αρχίσουν να συρρικνώνονται. Αν όμως πίνεις αρκετό νερό το δέρμα σου θα είναι πιο λαμπερό, και σφριγηλό. Άσε που αυτό το φως που βγαίνει από μέσα σου με το νερό, σβήνει και τις λεπτές γραμμές που σχηματίζονται όταν είσαι αφυδατωμένη.

5. Θα κυλούν όλα ομαλά
Κάθε κύτταρο στο σώμα σου χρειάζεται νερό. Αν λοιπόν ο οργανισμός σου είναι αφυδατωμένος σε κάποια περιοχή, θα υπολειτουργείς. Με το να μένεις επίσης ενυδατωμένη, αποφεύγεις και τη δυσκοιλιότητα.

6. Θα έχεις καλύτερο ανοσοποιητικό
Το σώμα σου πρέπει να λειτουργεί τέλεια προκειμένου να καταπολεμήσει τα μικρόβια όταν είσαι άρρωστη. Αυτό σημαίνει ότι τα κύτταρά σου χρειάζονται περισσότερες θερμίδες και υγρά προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις. Ενυδατώσου!

7. Μπορεί να μειωθούν οι πονοκέφαλοί σου
Αν υποφέρεις από πονοκεφάλους και ημικρανίες και δεν πίνεις αρκετό νερό, τότε η σωστή ενυδάτωση ίσως μπορέσει να σε ανακουφίσει. Όταν το σώμα σου δεν έχει τα υγρά που χρειάζεται, δεν μπορεί να μεταφέρει σημαντικές θρεπτικές ουσίες που έχει ανάγκη και ο πονοκέφαλος είναι ο τρόπος του να σου το δείξει.

8. Θα ιδρώνεις περισσότερο
Αν και αυτό δεν είναι τόσο καλό, ο ιδρώτας δείχνει ότι ο οργανισμός σου κάνει καλά τη δουλειά του προσπαθώντας να διατηρήσει μια φυσιολογική θερμοκρασία στο σώμα σου. Αν όμως γυμνάζεσαι και δεν ιδρώνεις, αυτό είναι απόδειξη ότι δεν πίνεις αρκετό νερό.

9. Η καρδιά σου θα λειτουργεί καλύτερα
Όπως κάθε μυς, έτσι και η καρδιά σου, χρειάζεται επαρκή ενυδάτωση για να λειτουργήσει σωστά. Αν δεν πίνεις αρκετό νερό, δε θα αντλείται αίμα το ίδιο αποτελεσματικά, αυξάνοντας έτσι τον καρδιακό ρυθμό σας και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση.

Πηγή: www.ladylike.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ