Δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο κάθε φορά το τι μπορείτε να πάρετε και τι όχι από το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας, από το αεροπλάνο ή από την καμπίνα του πλοίου. Αντίθετα από αυτό που μπορεί να πιστεύατε μέχρι σήμερα, δεν θα γλυτώσετε εάν επιχειρήσετε να πάρετε κάτι που δεν πρέπει και τα ξενοδοχεία μπορούν και έχουν το δικαίωμα να χρεώσουν την πιστωτική σας κάρτα αλλά και οι αεροπορικές να σας επιβάλλουν πρόστιμο εάν προσέξουν ότι πήρατε κάτι που δεν έπρεπε να είχατε πάρει. Σας παρουσιάζουμε ένα κατάλογο με τα πράγματα που επιτρέπεται και δεν επιτρέπεται να πάρετε μαζί σας φεύγοντας.

Δεν μπορείτε: Τα προϊόντα σε μεγάλες συσκευασίες

Τα περισσότερα ξενοδοχεία και τα κρουαζιερόπλοια ενημερώνουν τους πελάτες τους ότι τα προϊόντα σε μεγάλες συσκευασίες που βρίσκονται στα δωμάτια και στις καμπίνες χρεώνονται εάν απομακρυνθούν από το χώρο. Για αυτό το λόγο φροντίστε να τα χρησιμοποιείτε απλώς μέσα στο δωμάτιο. Και εννοείται ότι δεν κλέβουμε το υγρό σαπούνι από την τουαλέτα του αεροπλάνου.

Οι 10 μαγευτικές παραλίες που θα ερωτευτείς στο Ρέθυμνο

Μπορείτε: Τις παντόφλες


Οι παντόφλες στα ξενοδοχεία και στα κρουαζιερόπλοια είναι το μόνο είδος ρουχισμού που μπορείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας.

Δεν μπορείτε: Τα μπουρνούζια


Μπορείτε να τα φορέσετε, να χαλαρώσετε με αυτά ή ακόμη και να κοιμηθείτε με αυτά. Σε κάποια ξενοδοχεία υπάρχει και ενημερωτικό σημείωμα στην κρεμάστρα που αναφέρει ότι μπορείτε να τα αγοράσετε εάν θέλετε αλλά εάν τα πάρετε μαζί σας θα χρεωθούν στην κάρτα σας.

8 top συνηθισμένα λάθη στα ταξίδια και πώς να τα αποφύγετε

Δεν μπορείτε: Τα σεντόνια


Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που δεν πτοούνται από το γεγονός ότι στα συγκεκριμένα σεντόνια έχουν κοιμηθεί χιλιάδες άνθρωποι και τα βάζουν στη βαλίτσα τους. Μην το κάνετε, θα το πληρώσετε (και θα είναι και ακριβά).

Δεν μπορείτε: Τα ακουστικά


Πρώτον: αυτά τα ακουστικά που δίνουν στην οικονομική θέση δεν έχετε κανένα λόγο να τα κλέψετε. Δεύτερον: τα ακουστικά στην Premium Economy και παραπάνω δεν επιτρέπεται να τα πάρετε δυστυχώς. Παραδείγματος χάρη στην American Airlines, δίνουν ακουστικά Bose στην business class, και οι αεροσυνοδοί καταγράφουν σε ποιον τα δίνουν και δεν πρόκειται να γλυτώσετε.

Οι μέδουσες γεμίζουν ξανά τον Κορινθιακό: Τι να προσέξετε αν σας τσιμπήσουν

Δεν μπορείτε: Τα βιβλία


‘Ου κλέψεις’ λέει το Ευαγγέλιο αλλά ο αριθμός των ανθρώπων που το κλέβουν στα ξενοδοχεία στην Αμερική είναι εντυπωσιακός. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια που έχουν μια μικρή δανειστική βιβλιοθήκη για τους πελάτες τους και εκεί μπορείτε να αφήσετε και το δικό σας εάν το τελειώσατε πριν φύγετε. Δεν επιτρέπεται όμως σε καμία περίπτωση να πάρετε μαζί σας κάποιο από αυτά τα βιβλία.

Μπορείτε: Κάρτες και καρτ ποστάλ


Εάν είστε βέβαιοι ότι είναι εκεί για εσάς για να γράψετε κάποιο μήνυμα στους αγαπημένους σας και να τους το στείλετε, μπορείτε να τις πάρετε. Μπορείτε επίσης να τις κολλήσετε στο ψυγείο σας σαν αναμνηστικό (άλλωστε ποιος στέλνει κάρτες σήμερα;).

Δεν μπορείτε: Τα μαχαιροπήρουνα


Το να κλέβετε μαχαιροπήρουνα, το αλατοπίπερο ή κάτι παρόμοιο δεν επιτρέπεται, ειδικά σε κρουαζιερόπλοια. Εκτός του ότι θα γίνετε ρεζίλι εάν σας δουν, το πιθανότερο είναι να μην τα χρησιμοποιήσετε.

Μπορείτε: Όλα τα σνακ


Αντίθετα από το μίνι μπαρ στα ξενοδοχεία, το κουτί με τα σνακ που μπορεί να σας προσφέρει η αεροσυνοδός καθώς περνά από τον διάδρομο είναι δωρεάν. Μπορεί και να ντραπείτε να τα πάρετε όλα αλλά σίγουρα μπορείτε να πάρετε περισσότερα από ένα και να το φάτε αργότερα.

8 top συνηθισμένα λάθη στα ταξίδια και πώς να τα αποφύγετε

Δεν μπορείτε: Κρασί που δεν σας προσφέρθηκε


Αυτό περιλαμβάνει οτιδήποτε μπορεί να υπάρχει στο αεροπλάνο το οποίο δεν σας έχει προσφερθεί. Από κρασί μέχρι κάτι άλλο που προορίζεται για την business class.

Μπορείτε: Τα πλαστικά ποτήρια


Δεν είμαστε σίγουροι για ποιο λόγο θα θέλατε να το κάνετε αυτό, αλλά εάν σας αρέσουν εμείς δεν θα σταθούμε εμπόδιο.

Δεν μπορείτε: Τα φλιτζάνια και τα ποτήρια


Όσο κι εάν έχετε δεθεί συναισθηματικά με τα φλιτζάνια του δωματίου σας, δεν μπορείτε να τα βάλετε στη βαλίτσα και να φύγετε. Αυτό ισχύει και για τα ωραία ποτήρια του κρασιού στο αεροπλάνο.

Πόρτο Κάγιο: Η κρυμμένη παραλία της Μάνης με τα γαλαζοπράσινα νερά

Μπορείτε: Τα λουλούδια στο δωμάτιό σας


Φθάνοντας σε κάποια ξενοδοχεία μπορεί να βρείτε να σας περιμένουν φρέσκα λουλούδια μέσα στο δωμάτιό σας. Εάν τα θέλετε και σας αρέσουν μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας φεύγοντας αν και δεν θα είναι και το πιο πρακτικό πράγμα να τα κουβαλάτε μαζί με τις βαλίτσες.

Δεν μπορείτε: Τα λουλούδια σε γλάστρες

Εάν καταφέρετε να σηκώσετε και να πάρετε όλη τη γλάστρα με τα λουλούδια τότε μπράβο σας. Θα πρέπει να ξέρετε βέβαια ότι είναι κανονικό αδίκημα βεβαίως.

Πηγή: msn.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ