Το ηλιακό έγκαυμα είναι το χανγκόβερ του δέρματος –θα σε κάνει να πονέσεις για να μάθεις ότι την επόμενη φορά θα βάλεις αντηλιακό. Με τη διαφορά ότι, σε αντίθεση με το ενοχλητικό μεν, άκακο δε χανγκόβερ, το ηλιακό έγκαυμα είναι όντως επικίνδυνο. Γι’ αυτό, δες παρακάτω τι πρέπει να κάνεις…

Κάηκα από τον ήλιο, τι να κάνω;

Βάλε μια καλή κρέμα

Όχι την κρέμα σώματος με άρωμα σοκολάτας που αγόρασες 1,99€. Μια ειδική για τα εγκαύματα κρέμα που θα αγοράσεις από το φαρμακείο ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Φτιάξε κομπρέσες από χαμομήλι

Αν δεν έχεις λεφτά για κρέμες, ή φαρμακείο ανοιχτό την ώρα που αρχίσει να πονάει το έγκαυμα, οι κομπρέσες από χαμομήλι είναι μια εξαιρετική ιδέα. Η άμεση περιποίηση της περιοχής που έχει το ηλιακό έγκαυμα είναι η εφαρμογή δροσερών επιθεμάτων τοπικά, είτε με μια βρεγμένη πετσέτα, είτε με επιθέματα με χαμομήλι, δηλαδή κομπρέσες με σκοπό να περιορίσουμε την αυξημένη θερμοκρασία της περιοχής.

Η ανεκμετάλευτη γοητεία της Δονούσας

Μη βάλεις πάγο –πάρε ασπιρίνη

Αντενδείκνυται να εφαρμόσουμε πάγο στην περιοχή. «Επίσης απαγορεύεται αυστηρά να τοποθετήσουμε πάνω στην περιοχή που έχει υποστεί το έγκαυμα, αντιηλιακό ή καλλυντικά για την περιποίηση του δέρματος. Ένας απλός τρόπος αντιμετώπισης βαρύτερων μορφών με ενοχλητικό τοπικό πόνο και φλεγμονή είναι η τοποθέτηση διαλυμένης ασπιρίνης στην πάσχουσα περιοχή ή η χορήγησή της από το στόμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για νερο ζεστη

Πιες πολύ νερό

Προφανές, αλλά οι περισσότεροι τείνουμε να το ξεχνάμε: Όσο περισσότερο νερό πίνεις, τόσο πιο ενυδατωμένος παραμένει ο οργανισμός, και κατ’ επέκταση το δέρμα σου, που θα «γιατρευτεί» από το έγκαυμα γρηγορότερα.

Σχετική εικόνα

Μην εκτίθεσαι στον ήλιο

Αν πρόσεχες λίγες γραμμές παραπάνω, τώρα ξέρεις πως δεν κάνει να βάλεις αντηλιακό σε ήδη υπάρχον έγκαυμα. Άρα; Άρα δεν μπορείς να βγεις στον ήλιο μέχρι να σου περάσει. Ακόμα και όταν παραμένεις στη σκιά, ή κινείσαι με το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη, επειδή οι ηλιαχτίδες είναι ύπουλες και τρυπώνουν παντού, καλό είναι να προστατεύσεις το καμένο δέρμα με φυσικά υφάσματα (το βαμβάκι είναι ό,τι πρέπει για την περίπτωσή σου) ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα κυκλοφορείς με μακρυμάνικο μες στο κατακαλόκαιρο. Τα συνθετικά υφάσματα τύπου ακρυλικό, λύκρα, πολυεστέρας που παγιδεύουν την θερμότητα στο σώμα και δεν απορροφούν τον ιδρώτα θα πρέπει αυτές τις μέρες να αποφεύγονται.

Πηγή: in2life.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ