Τίτη Βελοπούλου Icons

Με αφορµή το πρόσφατο ταξίδι µου στο Τελ Αβίβ διαπίστωσα κάτι που µε έκανε να «εφεύρω» µια καινούρια έννοια: τα ταξιδιωτικά στερεότυπα.

titi-profile Από την Τίτη Βελοπούλου ([email protected]fb-icon instagram

Τι εννοώ µε αυτό;
Τόσο πριν από την αναχώρηση όσο και µετά την επιστροφή µου οι περισσότεροι µε κοιτούσαν µε απορία:
«Μα δεν φοβάσαι;»
«Τι πήγες να κάνεις εκεί;»
«Τόσο µακριά;»
«Γιατί Τελ Αβίβ;» και πολλές τέτοιες «ανυπόστατες» ερωτήσεις, που στην πραγµατικότητα δεν βασίζονταν σε γεγονότα ή ταξιδιωτικό know how, αλλά σε εικασίες και κλισέ που είχαν σχηµατίσει οι συγκεκριµένοι άνθρωποι στο άκουσµα του προορισµού.

- Advertisement -

Η Τίτη Βελοπούλου ταξίδεψε στο Τελ Αβίβ και μας αποκαλύπτει γιατί από… outsider πρέπει να γίνει τώρα ο επόμενος προορισμός σου!

Τίτη Βελοπούλου Τελ Αβίβ

Κάτι που προφανώς δεν θα γινόταν σε περίπτωση που τους έλεγα ότι πάω Παρίσι, Λονδίνο, Νίκαια, πόλεις αγαπηµένες, που δυστυχώς χτυπήθηκαν και πρόσφατα, µάλιστα, από τροµοκρατικές επιθέσεις.

Και η αλήθεια είναι ότι η έκπληξη ήταν και για µένα µεγάλη αντικρίζοντας έναν τόπο όπου κάθε Έλληνας θα νιώσει ιδιαίτερα οικεία, και ακόµα πιο µεγάλη η δυσκολία να πείσω τον κόσµο να τολµήσει ένα ταξίδι µέχρι εκεί…

Bike Friendly Hotels: H νέα τάση ήρθε και στην Ελλάδα και η Τίτη Βελοπούλου είναι η Πρέσβειρά τους!

Τίτη Βελοπούλου Τελ Αβίβ

Ούτε µακριά είναι ούτε επικίνδυνα (πουθενά πλέον δεν είσαι σίγουρος για την ασφάλεια) ούτε απρόσιτα και σίγουρα δίνει αρκετούς λόγους για το ανακαλύψεις!

Τι να σας πρωτοπώ… Λάτρεψα την εξωστρέφεια αυτής της πόλης που, αν και πατάει στην Ανατολή, φλερτάρει µε τη Δύση, δεν έχω λόγια για την 6χλµ. παραλία της µε καλιφορνέζικο αέρα κι ένα άριστο δίκτυο ποδηλατοδρόµων, την εξαιρετική κουζίνα στα εστιατόρια και τα παραδοσιακά µεζεδοπωλεία της, την έντονη νυχτερινή ζωή, τη µεγαλύτερη «λευκή πόλη» χτισµένη σε ρυθµό Bauhaus, τις γραφικές γειτονιές…

Μάλιστα δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο ότι πρόσφατα εγκαινιάστηκαν απευθείας πτήσεις κι από άλλες εταιρείες εκτός της Aegean, κάτι που κάνει το σύντοµο ταξίδι ακόµα πιο προσιτό σε εµάς.

Ο προορισµός ανεβαίνει αισθητά και καλό θα ήταν ως ψαγµένοι και έµπειροι ταξιδιώτες να καταρρίψετε τα όποια στερεότυπα και να ανοίξετε τους ορίζοντες, αλλά και τα φτερά σας, για νέα όχι τόσο πολυφορεµένα µέρη!

Πηγή: Icons Travellers 

Icons

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ