Κάθε φορά που έρχεται η εποχή για τις ορεινές µας εξορµήσεις συνειδητοποιώ πόσο αναξιοποίητο είναι το τουριστικό προϊόν που αφορά την… «άλλη» Ελλάδα!

titi-profile Από την Τίτη Βελοπούλου ([email protected]) fb-icon instagram

- Advertisement -

 

Διαβάζω τυχαία αυτή την ώρα την αρχική τοποθέτηση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας που τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά που υπουργός Τουρισµού επισκέπτεται τη Μαγνησία» αναφερόµενος στην πρόσφατη επίσκεψη της κας Κουντουρά στην ευρύτερη περιοχή….

Καλώς ή κακώς, το βάρος της προώθησης έχει πέσει στα νησιά µας που προσελκύουν κάθε χρόνο την πλειονότητα του εισερχόµενου τουρισµού! Η αλήθεια όµως είναι ότι η χώρα µας έχει µια εξίσου ενδιαφέρουσα ενδοχώρα µε φυσικό πλούτο που αξίζει να προβληθεί µε την ίδια δυναµική στο εξωτερικό…

Από παραδοσιακά χωριά µε γαστρονοµική παράδοση, αρχαιολογικούς χώρους, ορεινούς όγκους, λίµνες, ποτάµια και σε όλα αυτά προσθέτουµε µοναδικά και σπάνια αξιοθέατα που πραγµατικά αν είχαν τη σωστή προβολή είναι σίγουρο ότι θα διεκδικούσαν µια θέση στην ατζέντα όσων αναζητούν όχι µόνο ήλιο-θάλασσα αλλά και εναλλακτικές µορφές διακοπών!

Αυτό θεωρητικά είναι και το ζητούµενο της υλοποιούµενης εθνικής και περιφερειακής τουριστικής πολιτικής που θα πρέπει να έχει σκοπό όχι µόνο την επιµήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά τον τουρισµό 365 µέρες τον χρόνο! Δεν γίνεται να στηριζόµαστε σε µεµονωµένες περιπτώσεις και ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία κατά καιρούς έχει καταφέρει να συµβάλει στην αύξηση των αφίξεων από το εξωτερικό, όπως για παράδειγµα συµβαίνει τα τελευταία χρόνια µε τα Ζαγοροχώρια και τη φανερή εισροή από το Ισραήλ. Αυτό που χρειαζόµαστε είναι ένα ολοκληρωµένο σχέδιο ανάπτυξης που θα φέρει τόνωση και θα προωθήσει σωστά όλα τα θέλγητρα των περιοχών αυτών, αναδεικνύοντάς τες ως ένα ενιαίο τουριστικό προϊόν! Μέχρι τότε, φίλοι µου, θα τις απολαµβάνουµε εµείς και να θυµάστε ότι είτε κοντά είτε λίγο πιο µακριά από την πόλη που µένετε υπάρχει σίγουρα ένα µικρό χωριό, ένας υπέροχος προορισµός για την ιδανική απόδραση από την καθηµερινότητα…

Cover 137

- Advertisement -

Video

Διαβάστε με 1,90 USD  όλο το περιοδικό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ