Δεν έχει κάψει καρδιές… τυχαία στο γραφικό στενάκι της Εισοδίων, ούτε, βέβαια, η φήµη του έτρεξε τυχαία και εκτός xανιώτικων συνόρων!

Από τον Γιώργο Λ. Παπαχατζή, φωτο: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

- Advertisement -

ababaΤο Ababa έχει αναδειχθεί σε σηµείο αναφοράς χάρη στο ανυπόκριτο, σπιρτόζικο και αρτίστικο σκηνικό του, που αντανακλά την προσωπικότητα του δηµιουργού του και ζωγράφου Δηµήτρη Αστερίου και µας φτιάχνει τη διάθεση µε τα χρώµατα και τα artistic kitsch αντικείµενα που συλλέγει µε πάθος.

pou-na-fate-chania019Έργα του δεν κοσµούν µόνο το χώρο του Ababa αλλά και την gallery του, ακριβώς απέναντι, όπου βρίσκουµε κοµµάτια από όλες τις συλλογές.

Το πρωί το Ababa (παπαρούνα, όπως σηµαίνει στα ισπανικά) εκπέµπει µια µοναδική ατµόσφαιρα παλιού καφενέ µε τα τραπεζάκια έξω στο πλακόστρωτο και τους ανέµελους θαµώνες που λιάζονται πίνοντας καφέ και τοπικά αναψυκτικά διαβάζοντας ένα βιβλίο, κουβεντιάζοντας ή παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια!

pou-na-fate-chania025

Το βράδυ κάνει twist µε έντονη την µπαρίστικη διάθεση και µας περιµένει να επιστρέψουµε για να καθίσουµε γύρω από το µπαρ, όπου φέτος δοκιµάζουµε την ανανεωµένη cocktail list µε must taste τα… επίκαιρα Δρακουλέσκου και Κουαρτέτο (και τα δύο µε βάση το λικέρ µαστίχας) και το Συριζανέλ (µε βάση το κρασί και το κονιάκ) ή µια δροσερή σαγκρία µε ακούσµατα από ταξιδιάρικες jazz, soul και funky µουσικές!

pou-na-fate-chania024

pou-na-fate-chania028Καθηµερινά από τις 08:00-όσο πάει (καλοκαίρι), 10:00-όσο πάει (χειµώνα), (Kαθηµερινά από τις 11:00 η gallery).

Κατεβάστε και ξεφυλλίστε την έκδοση του Best in Travel Chania 2016 δωρεάν απλά με ένα κλικ εδώ. 

Cover Chania mag 2016_4,90€_low

AΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ