A unique concept!

O πολυχώρος της πρωτοπορίας και της νοστιµιάς άλλαξε τα δεδοµένα στην πόλη πριν από λίγα χρόνια, έκανε την αρχή µε new age φιλοσοφία, καθιερώθηκε και συνεχίζει αδιάκοπα την ανοδική του πορεία, κερδίζοντας όλο και περισσότερους fans!

- Advertisement -

O new age φούρνος που «έσπασε» πρώτος στην πόλη το καλούπι του παραδοσιακού αρτοποιείου, φέρνοντας επανάσταση µε το πρωτοποριακό προφίλ του, στα 5 χρόνια παρουσίας του κατάφερε µε τη φήµη του να ξεπεράσει τα σύνορα της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας. Σε έναν εκπληκτικό αρχιτεκτονικά χώρο στο κέντρο γράφονται ιστορίες καθηµερινής απόλαυσης, όλο το 24ωρο. Ευωδιές αναδίνονται το πρωί από ζεστά παραδοσιακά ψωµιά… χωρίς πρόσθετα, ψηµένα στην πέτρα ή τον ξυλόφουρνo! Συνδυαστικά τα αρτοσκευάσµατα, όπως ιταλική focaccia, σάντουιτς, παραδοσιακές πίτες από διάφορα µέρη της Ελλάδας, ενώ την τιµητική του έχει ένα ολόκληρο self service food department, αφιερωµένο σε ένα εκλεκτό µενού µεσογειακής κατεύθυνσης (το οποίο ανανεώνεται κατά τη διάρκεια της µέρας), που «παίζει» µε τις εποχές και το οποίο επιµελείται ο Ιταλός executive chef Mino Allegrini µε την οµάδα του. Στη µεγάλη βιτρίνα βρίσκουµε τις ολόφρεσκες προτάσεις, από oικείες γεύσεις µέχρι ευφάνταστους συνδυασµούς, όλα φτιαγµένα από άριστες εποχικές πρώτες ύλες. Από γνώριµα µαγειρευτά πιάτα µέχρι περίτεχνες εκτελέσεις, ό,τι κι αν επιλέξετε να απολαύσετε –εντός ή take away– είναι σίγουρο πως θα σας ικανοποιήσει στο έπακρο, ενώ δίπλα είναι και το salad bar, µε τις πληθωρικές, νόστιµες σαλάτες! Όσο για τους εραστές του γλυκού; “Συνωστίζονται” στις βιτρίνες µε τις δηµιουργίες γαλλικής, ιταλικής, βελγικής και γερµανικής σχολής και µοιάζουν µε µικρά αριστουργήµατα τέχνης που λυπάσαι να τα χαλάσεις, ωστόσο, µόλις τα δοκιµάσεις βλέπεις ότι η γεύση συναγωνίζεται την όψη. Ξακουστό, επίσης, το παγωτό –παρασκευασµένο αποκλειστικά από φυσικές πρώτες ύλες–, βέλγικες σοκολάτες και ολόφρεσκα φρούτα σε 25 περίπου γεύσεις…. Είναι η πρώτη micro roastery καφέ της πόλης, µε εννέα µονοποικιλιακούς καφέδες που έχουν πάρει τη θέση τους στο coffee bar του Blé. Με εξαιρετικής ποιότητας καφέ από Λατινική Αµερική και Αφρική, φτιάχνουν τα δικά τους χαρµάνια καφέ φίλτρου, espresso, ελληνικό αλλά και decafeinnated µε τη γεµάτη γεύση ενός κανονικού καφέ! Όλα για µια δυνατή, αυθεντική εµπειρία καφέ! Στην ίδια ανώτερη ποιότητα και τα λοιπά ροφήµατα, όπως healthy φυσικοί χυµοί από φρούτα εποχής και σοκολατένια ροφήµατα. Ένα must visit στέκι της πόλης για όλο το 24ωρο, µιας και καλύπτει όλες τις γευστικές απαιτήσεις στο έπακρο!

Highlight: Το ολοκαίνουριο à la carte menu,αφιερωµένο σε εκλεκτές προτάσεις µεσογειακής κατεύθυνσης που «παίζει» µε τις εποχές!

Πηγή: BEST IN TRAVEL THESSALONIKI 2017

Κατεβάστε το εντελώς δωρεάν απλά με ένα κλικ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ