Υπάρχουν εστιατόρια που τα επιλέγουν άνθρωποι με προσωπικότητα και άλλα που έχουν, από μόνα τους, προσωπικότητα. Το ιδανικό είναι, τι άλλο, ο συνδυασμός και των δύο. Κι αυτό ακριβώς είναι που ισχύει στην περίπτωση του Opera Quarta.

Το Opera Quarta έχει το προνόμιο να βρίσκεται στην καρδιά της πόλης αλλά και λίγο πιο κει από την καθημερινή κίνηση και βοή. Γι΄ αυτό και επιτρέπει στους θαμώνες του να παρακολουθούν διακριτικά αλλά να μην ενοχλούνται από τα βλέμματα των περαστικών, και να συμμετέχουν επιλεκτικά στους ρυθμούς του κέντρου.

Σημείο συνάντησης από το πρωί ως το βράδυ, για καφέ, ελαφρύ ή business lunch, απογευματινό απεριτίφ ή δείπνο, το Opera Quarta συγκεντρώνει πολιτικούς, ηθοποιούς, επαγγελματίες, γυναίκες και άνδρες που βγήκαν για ψώνια.

Η έκπληξη γι΄ αυτό το all day bar-ristorante που θυμίζει στέκια στο Μιλάνο ή την Ρώμη, ξεκινά από ίδιο τον χώρο: υψηλή αισθητική και ευρωπαϊκός αέρας. Λίγα τραπεζάκια είναι στημένα έξω, στο πεζοδρόμιο της Κριεζώτου, ενώ τα υπόλοιπα απλώνονται στον εσωτερικό μακρόστενο χώρο, όπου δεσπόζει η μεγάλη μπάρα και, στο βάθος η κόκκινη, εντυπωσιακή σιδερένια σκάλα _οδηγεί στον μικρό πατάρι με τα δύο-τρία ακόμα τραπεζάκια. Ευτυχώς το κάπνισμα απαγορεύεται για όλους ανεξαιρέτως…

Αθήνα: 7 νόστιμες street food στάσεις που φέρνουν την γαστρονομία στο πεζοδρόμιο!

Σε τόνους γκρι και μαύρου, και με το ξύλο να παίζει καθοριστικό ρόλο, το all day στέκι με την urban αισθητική βρίσκει την ολοκλήρωσή του στην οροφή: Εκεί οι χάρτινοι, κρεμασμένοι από το ταβάνι, κύλινδροι, διαφορετικού μεγέθους, κλείνουν, ίσως το μάτι, στη μυσταγωγία ενός χώρου όπου θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί ένα εκκλησιαστικό όργανο _τον χώρο διαμόρφωσε το γραφείο ΚΚ Architects, δηλαδή η Μαρία Κοκκίνου και ο Ανδρέας Κούρκουλας.

Το Opera Quarta διαθέτει την απλότητα του καλού γούστου, είναι χαλαρό και συγχρόνως σοβαρό κι αυστηρό.

Ωραία όλα αυτά, αλλά τι τρώμε; Τρώμε ιταλικά, κυρίως, ξεκινώντας από μια σειρά αυθεντικών προϊόντων με πρωταγωνιστή τo προσούτο _prosciutto crudo San Daniele και τα ιταλικά τυριά. Ακολουθούν σαλάτες, risotti, pizza και pasta, κρέατα, ψάρια και γλυκά, αλλά από τον κατάλογο, που υπογράφει ο Ελληνοϊταλός chef Emmanuele Nocito, δεν λείπουν ούτε τα σάντουιτς ούτε τα τόστ. Ούτε φυσικά η πλούσια λίστα ιταλικών, κυρίως κρασιών, aperitifs και digestifs, για μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία…

Το ιστορικό μπαράκι της Πατησίων: Εκεί όπου ο Χατζηχρήστος και ο Φρανκ Σινάτρα έπιναν τα ποτά τους! (photos)

Opera Quarta – Κριεζώτου 4 – 210 3647751 – τιμές: 35-50 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ