Ξεχωριστή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, παραδοσιακό χρώμα και μια μαγευτική θέα, που κόβει την ανάσα συνθέτουν την εικόνα της Μακρινίτσας, ενός από τα τουριστικότερα ορεινά χωριά της χώρας μας.

mak1

Χτισμένo στις δυτικές πλαγιές του Πηλίου, βόρεια του Βόλου το χωριό ξεχωρίζει για τα καλοδιατηρημένα, επιβλητικά αρχοντικά του και την πανέμορφη φύση που το “αγκαλιάζει” με τα πλατάνια, τις καστανίες, τις καρυδιές και τις οξιές να δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό.

mak2

Ατενίζοντας τον Παγασητικό κόλπο και την πόλη του Βόλου, η Μακρινίτσα δεν ονομάστηκε άδικα “Μπαλκόνι του Πηλίου”, ένα χαρακτηριστικό της που μαγεύει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Η ιστορία της Μακρυνίτσας είναι μακρά και πλούσια και η συμβολή της στην πρόοδο, ευημερία και ελευθερία της περιοχής μεγάλη. Παρά το γεγονός ότι ολόκληρο το χωριό πυρπολήθηκε, τα επιβλητικά αρχοντικά του στέκονται ακόμα και σήμερα περήφανα για το ένδοξο παρελθόν τους.

mak3

Μισής ώρας οδήγηση από τον Βόλο και ένας απολαυστικός περίπατος μέσα από τον στενό πεζόδρομο θα φέρουν τον επισκέπτη στην κεντρική πλατεία, όπου τον περιμένει μια πανοραμική άποψη του Βόλου ν΄απλώνεται στα πόδια του σε βάθος 600 μέτρων.

mak4

Συνεχίστε την βόλτα σας στον οικισμό ως τον κεντρικό πεζόδρομο με τα δεκάδες τουριστικά μαγαζάκια, απολαύστε τον καφέ σας στην πλατεία κάτων από τα πλατάνια, δίπλα στο ναό του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου, που χτίστηκε το 1792.

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Πίσω από την εκκλησία θα βρείτε και τη μαρμάρινη κρήνη του Αθάνατου Νερού, έργο του 1809, στην οποία το νερό βγαίνει από τρεις χάλκινες λεοντοκεφαλές.

mak5

Το Καφενείο «Ο Θεόφιλος» αποτελεί ένα ιστορικό διατηρητέο μνημείο, καθώς στο εσωτερικό του κρύβει μια μεγάλη τοιχογραφία του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ. Το λιθόκτιστο δημοτικό κτίριο με τη χαρακτηριστική ξύλινη στέγη φιλοξενεί σήμερα ένα καφέ-ουζερί.

mak6

Λίγο μετά ένα καλντερίμι θα σας οδηγήσει στη συνοικία της Αγ. Τριάδας, όπου ξεχωρίζει ο πύργος των Αξελών.

Αξίζει μια επίσκεψη στο «Μουσείο λαϊκής τέχνης και ιστορίας Πηλίου», που στεγάζεται στο αρχοντικό Τοπάλη, ένα χαρακτηριστικό αρχοντικό της Μακρινίτσας, που χτίστηκε το 1844.

mak7

Φιλοξενεί αντικείμενα από την καθημερινή ζωή του χωριού, αλλά και από την ιστορία του, όπως παραδοσιακές φορεσιές, εργαλεία, παλιά όπλα, λάβαρα και κειμήλια.

mak8

Ανακαλύψτε αυτό το όμορφο χωριό του Πηλίου και εξερευνήστε τις ομορφιές της γύρω περιοχής, σε μια αποδραση που θα σας μείνει αξέχαστη.

mak9

Σε απόσταση λιγότερη από 1 ώρα (περίπου 37χλμ)θα συναντήσετε την όμορφη Τσαγκαράδα, που διαθέτει μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, ενώ, σε λιγότερο από 2 ώρες θα μπορέσετε να φτάσετε στην 7η καλύτερη παραλία στον κόσμο για φέτος, σύμφωνα με τον Guardian! Την εξωτική Φακιστρα!

mak10

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ