Στην Ιρλανδία βρίσκεται ένας βραχώδης σχηματισμός που αποτελεί επιτομή όλων όσα μπορεί να προσφέρει το Σμαραγδένιο Νησί. Πολλοί αναφέρονται στο πιο χαρακτηριστικό όρος της Ιρλανδίας ως «το Ιρλανδικό τραπεζοειδές βουνό» και είναι πόλος έλξης τουριστών εδώ και αιώνες.

Το Μπεν Μπόλμπεν βρίσκεται στη βορειοδυτική Ιρλανδία, στα περίχωρα της πόλης Σλίγκο, είναι κομμάτι της οροσειράς Ντάρτρι και πιστεύεται ότι σχηματίστηκε κατά την Εποχή των Παγετώνων. Όταν όλες οι γύρω περιοχές ήταν καλυμμένες με πάγο, η κορυφή του βουνού παρέμεινε ακάλυπτη, πράγμα που ίσως εξηγεί γιατί σήμερα ζουν εκεί είδη που δε βρίσκονται πουθενά αλλού στο νησί.

Ο μεγάλος Ιρλανδός ποιητής Ουίλιαμ Γέιτς είναι θαμμένος στους πρόποδες του βουνού στο νεκροταφείο Ντράμκλιφ, μιας και το τελευταίο του ποίημα, τιτλοφορούμενο «Κάτω από το Μπεν Μπόλμπεν» περιείχε τους εξής στίχους:

Οι πιο όμορφες παραθαλάσσιες πόλεις για τον ταξιδιώτη που θέλει να κάνει ήσυχες διακοπές!(photos)

«Χωρίς μάρμαρο, χωρίς κοινότοπες φράσεις· πάνω σε ασβεστόλιθο λατομημένο από εκεί κοντά/ Με εντολή του λαξεύτηκαν οι λέξεις αυτές: Ρίξε μια ψυχρή ματιά/ Στη ζωή, στο θάνατο/ Καβαλάρη· πέρνα».

Προτείνουμε να επισκεφθείτε το Μπεν Μπόλμπεν το καλοκαίρι ή την άνοιξη, όχι μόνο για τις λιγότερες πιθανότητες βροχής, αλλά και επειδή τότε είναι ορατή η πλειονότητα της άγριας ζωής, με μοναδική χλωρίδα και πανίδα να στολίζουν το όρος.

Στην κορυφή του, το βουνό έχει ύψος 526 περίπου μέτρα και λέγεται ότι εκεί έλαβαν χώρα πολλά μυθολογικά περιστατικά, όπως όταν ο θρυλικός πολεμιστής Ντιαρμιούντ Ουέ Ντιούμπνε έσφαξε 2.400 άνδρες.

Μια δημοφιλής τοπική ασχολία είναι η ανάβαση του βουνού. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι αρκετά δύσκολο αν πάτε απροετοίμαστοι. Αν όμως έχετε μαζί σας ορειβατικό εξοπλισμό και καταφέρετε να φτάσετε στην κορυφή, θα ανταμειφθείτε με μια υπέροχη θέα της επαρχίας Σλίγκο.

Η Ιρλανδία είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και η ύπαιθρός της είναι διάσημη για την πρασινάδα και την ομορφιά της – και, όπως βλέπουμε κι από το Μπεν Μπόλμπεν, η πραγματικότητα είναι αντάξια της φήμης!

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

Παγκόσμια Υπόκλιση: Το πιο φθηνό νησί της Ελλάδας για διακοπές φέτος!Για διαμονή 5 ημερών δίνεις από 160€ ως 250€ το πολύ!!!

 

 

 

Τα 101 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε...

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ