Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού για τη σεζόν 2017 – 2018.

Αρχικά λειτούργησε μόνο για βόλτα με 5 αναβατήρες καθώς η χιονόπτωση δεν ήταν η απαιτούμενη για χιονοδρομία και με το εισιτήριο να κοστίζει 10€.

Ζαγοροχώρια: Χριστούγεννα σαν σε παραμύθι

Σχετικά με το χιονοδρομικό

Με τα σύγχρονα έργα, τα οποία ολοκληρώθηκαν πριν από 2 χρόνια, η σύνδεση Κελάρια-Φτερόλακκα άνοιξε νέα… χιονοδροµικά πεδία που άλλαξαν τα µέχρι τώρα δεδοµένα και µας σύστησαν άγνωστες πλευρές του βουνού. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου άξονα που αφορούσε στην αντικατάσταση της «Αφροδίτης» και του «Βάκχου» (8θέσια καµπίνα και 6θέσιο καρεκλάκι), φτάνουµε κατευθείαν (µε στάση στα Κελάρια) στην κορυφή στον µισό χρόνο απ’ ό,τι µέχρι πριν από λίγα χρόνια, και µε την πολυσυζητηµένη επένδυση που είχε σκοπό τη συνολική… αξιοποίηση του χιονοδροµικού πεδίου του Παρνασσού µε τον συνδετικό κρίκο Φτερόλακκα-Κελάρια, πλέον οι χιονοδρόµοι αντιλαµβάνονται όλο το µεγαλείο του βουνού, ενώ µπορούν να αξιοποιήσουν διαδροµές αλπικής οµορφιάς µέσα στα έλατα (όπως η διαδροµή της «Ήρα»)…

xionodromiko

xionodromikoMust-try experience!

Άλλοτε φιλικό και άλλοτε πιο άγριο, παραµένοντας όµως πάντα το ίδιο προκλητικό, το βουνό αλλάζει µορφές και «διαθέσεις» ανάλογα πάντα µε τα τερτίπια του καιρού. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι µόνο αν ζήσει κάποιος µια εµπειρία εδώ πάνω µπορεί να αντιληφθεί τη µοναδική ενέργεια… Γιατί το σκι ή θα το λατρέψεις ή θα το µισήσεις. Αν όµως βρεθείς στα 2.240 µ. ανάµεσα στις ντυµένες στα λευκά βουνοκορφές, σε συντροφεύει η απόλυτη σιωπή και ο παγωµένος αέρας.

Η κατάβαση σε κάποια από τις πίστες του ΧΚΠ µπορεί να είναι… εθισµός, αδρεναλίνη για τους fans, όµως είναι µια πρωτόγνωρη εµπειρία για τον αµύητο. Τα συναισθήµατα ξεκινούν από την ώρα που θα επιλέξεις τον κατάλληλο εξοπλισµό, θα φτάσεις στο χιονοδροµικό και θα βρεθείς στην 8θέσια τηλεκαµπίνα για να σε µεταφέρει µέχρι την κορυφή, ένα βήµα πιο κοντά στον… ουρανό! Είναι σίγουρο τότε ότι όχι µόνο θα νιώσεις ένα πρωτόγνωρο συναίσθηµα δέους να σε κατακλύζει, αλλά θα έχεις µόλις αποκτήσει ένα κοινό σηµείο αναφοράς µε τους υπόλοιπους χιονοδρόµους που ανεβοκατεβαίνουν τις πίστες: το βουνό!

xionodromiko

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

-Σύνδεση Φτερόλακκα-Κελάρια µέσα στον µισό χρόνο

-Άµεση πρόσβαση στη Φτερόλακκα από το parking της (στα 1.650 µ.) µε τριθέσιο ολοκαίνουριο αναβατήρα

-Στο πεδίο πλέον των χιονοδρόµων που επέλεγαν τα Κελάρια προστίθενται και οι 4 πίστες της Φτερόλακκας (6, 7, 10, 14)

-Πλατό αρχαρίων µε συρόµενο baby lift (µε συρόµενες άγκυρες έλξης ή «πιατάκια», µήκους 200 µ.) στα 2.250 µ.

-Mε τον συρόµενο αναβατήρα στη «Σαχάρα» άνοιξε µια νέα προοπτική για τους απαιτητικούς χιονοδρόµους σε ένα σηµείο του βουνού που δεν έχει αξιοποιηθεί µέχρι σήµερα.

Η ιστορική πετρόχτιστη στέρνα στα Ζαγοροχώρια που έγινε ένα γραφικό γλυκοπωλείο καφενές!

xionodromiko

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ…

-Στα 1.950 µ. η µετάβαση στο 6θέσιο καρεκλάκι πραγµατοποιείται µε κυλιόµενο διάδροµο, για περισσότερη ασφάλεια ειδικά των αρχαρίων

-Στα 1.750 µ. η επιβίβαση πεζών και χιονοδρόµων γίνεται πλέον από διαφορετικές διόδους, έτσι ώστε να µην υπάρχει εµπλοκή για τον τελικό προορισµό

-Στα Κελάρια η πρόσβαση µέχρι τη γέφυρα (στο chalet) γίνεται µε ασφάλεια µέσω της υπόγειας διόδου από τον υποσταθµό στα 1.950 µ.

-Λειτουργούν δύο fun parks, σε Κελάρια και Φτερόλακκα. Oι πίστες «Ηνίοχος» (Νο6), «Ηρακλής» (Νο8), «Οδυσσέας» (Νο9) & «Βάκχος» (Νο2) είναι πιστοποιηµένες από τη Διεθνή Οµοσπονδία Χιονοδροµίας (F.I.S. Homologation) για τη διοργάνωση διεθνών αγώνων σκι.

It’s snowtime!

ΠΟΥ ΘΑ ΝΟΙΚΙAΣΩ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ;

Αν έχετε αυτοκίνητο, προµηθευτείτε τον εξοπλισµό σας από κάποιο κατάστηµα στον κεντρικό δρόµο της Αράχωβας είτε στο Λιβάδι. Oι τιµές κυµαίνονται από €15-18, ανάλογα µε το µοντέλο και τη χρονολογία. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε την πιθανή ουρά στο χιονοδροµικό, ωστόσο το αρνητικό είναι ότι θα χρειαστεί να τον µεταφέρετε από το αυτοκίνητο µέχρι τις πίστες. Αν επιλέξετε να εξοπλιστείτε από το χιονοδροµικό (υπάρχει ειδικός χώρος στη βάση στα Κελάρια και στο chalet), το κόστος είναι €15 για σετ σκι και €20 για σετ snowboard.xionodromiko

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ CHALETS;

Στα χιονοδροµικά λειτουργούν δύο chalets. Το ένα στα Κελάρια και το άλλο σε απόσταση 10΄ στη Φτερόλακκα. Στο πρώτο φτάνουµε αποκλειστικά µε την κλειστή τηλεκαµπίνα, ενώ αυτό στη Φτερόλακκα είναι προσβάσιµο κατευθείαν και µε αυτοκίνητο. Τέλος, υπάρχει snow bar (café µε κυλικείο) στον τερµατικό σταθµό στον «Βάκχο» και ένα στη Φτερόλακκα!

ΓΙΑ ΣΧΟΛΗ ΣΚΙ;

Πάππος-Μπαλντούµης Τ. 22670 31552, www.skischool.gr

Η πρώτη σχολή που άνοιξε στην Ελλάδα το 1977 στα Κελάρια, αυτή των Πάππου-Μπαλντούµη, ιδρύθηκε από πρωταθλητές Ελλάδας και µέλη της Εθνικής οµάδας και είναι πρωτοπόρα και καινοτόµα στη διάδοση του αθλήµατος, αλλά και η µοναδική µε πιστοποίηση! Προσφέρει µαθήµατα (σκι, ορειβατικό σκι, snowboard ή ski racing) για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα, ενώ το δυναµικό της αποτελείται από πτυχιούχους πιστοποιηµένους εκπαιδευτές. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές όσον αφορά στις επιλογές, από ατοµικά µέχρι γκρουπ 8 ατόµων -παρέες, οικογένειες-, πακέτα προσφορών, αλλά και προγράµµατα της ακαδηµίας!

Υπερπαραγωγή το νέο τρέιλερ για την γιορτή έναρξης της χειμερινής περιόδου στην Αράχωβα

xionodromiko

Smart tips

-Κάθε Σάββατο λειτουργεί, καιρού επιτρέποντος, 08:00-20:00.

-Hotel ticketing. Προµηθευτείτε το εισιτήριό σας από τα ξενοδοχεία της Αράχωβας.

-Υπάρχει έκπτωση έως 50% για παιδιά και εφήβους έως 17 ετών.

-Για εισιτήρια 4µελούς οικογένειας, το δεύτερο παιδί πληρώνει µόνο €1.

-Ηλεκτρονική πώληση των εισιτηρίων, αν έχουµε την πλαστική κάρτα RFID (€3), στην οποία µπορεί να «φορτωθεί» το εισιτήριο, αποφεύγοντας τις ουρές. Δεν γίνεται προκράτηση αλλά απευθείας αγορά µε άµεση ενηµέρωση του συστήµατος. Το µόνο που χρειάζεστε είναι πιστωτική κάρτα, καθώς και την πλαστική επαναχρησιµοποιούµενη RFID, στην οποία «φορτώνονται» όλες οι κατηγορίες εισιτηρίων. Τip: 10% έκπτωση όταν η απόκτηση του εισιτηρίου γίνεται online.

-Μπορούµε να πάρουµε µαζί στο βουνό το τετράποδό µας.

Πηγή Arachova Magazine 2018

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε εντελώς δωρεάν τον νέο μας οδηγό με έναν κλικ εδώ

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ