Έναν περιστρεφόμενο ουρανοξύστη-ξενοδοχείο, στον οποίο κάθε όροφος θα περιστρέφεται ανεξάρτητα για να προσφέρει θέα 360 μοιρών στους επισκέπτες, σχεδιάζουν οι αρχιτέκτονες στο Ντουμπάι.Το Dynamic Hotel ξενοδοχείο βασίζεται σε μια ιδιαίτερη πρωτοποριακή ιδέα και οι μελέτες για την κατασκευή του έχουν ξεκινήσει από το 2008, ωστόσο το Ντουμπάι τοποθετεί την κατασκευή του στο 2020.

Διαβάστε ακόμα: Έτσι θα αποφύγεις χρεώσεις και εκπλήξεις με τη Ryanair

Το ύψος του ουρανοξύστη θα είναι 419 μέτρα και θα αποτελείται από 80 ορόφους, με διαμερίσματα σε διαφορετικούς ορόφους. Κάθε όροφος θα μπορεί να περιστρέφεται με τη χρήση τεχνολογία φωνητικής εντολής, και θα περιβάλλεται από τζαμαρία για καλύτερη θέα.Έτσι, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν δυνητικά από το δωμάτιό τους την ανατολή του ηλίου το πρωί και τη δύση το βράδυ.

Διαβάστε ακόμα:  Sky Express: Ήρθε το ένατο Airbus A320

Αρχιτέκτονας του ουρανοξύστη είναι ο ιταλο-ισραηλινός David Fisher της αρχιτεκτονικής εταιρίας Dynamic Group, ο οποίο έχει προβλέψει την οριζόντια τοποθέτηση τουρμπίνων ανέμου ανάμεσα σε κάθε όροφο και ηλιακών πάνελ στην ταράτσα, τα οποία θα καθιστούν τον πύργο αυτόνομο ενεργειακά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σχεδίαση του κτιρίου έγινε βάσει της πεποίθησής του ότι η ακινησία των σύγχρονων κατοικιών δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική ζωή των ανθρώπων, όπου όλα αλλάζουν συνεχώς.Τα ξενοδοχεία και τα σπίτια, είπε, πρέπει να μπορούν να μετακινούνται ακλουθώντας τον ήλιο ή τον άνεμο, και να προσαρμόζονται στη διάθεση και τη ζωή των ενοίκων τους.

Εικόνες γεμάτες χλιδή από το ξενοδοχείο των σταρ στο Ντουμπάι (Photos)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ