Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά μέρη της Βουλγαρίας αλλά και ένα από τα πιο γραφικά και μεγαλύτερα σπήλαια στη χώρα.

Ο λόγος για το Devetashka,

του οποίου η πρώτη γραπτή μαρτυρία είναι του 1877 από τον Βρετανό ταξιδιώτη J. Baker.

Το σπήλαιο επίσημα ανακαλύφθηκε από έναν Βούλγαρο επιστήμονα με το όνομα G. Katzarov το 1921.

Μελέτες αποκάλυψαν ότι, το σπήλαιο Devetashka θεωρείται ως ένα σύμβολο της ανθρώπινης ιστορίας καθώς οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι κατοικείται σχεδόν συνεχώς από την ύστερη παλαιολιθική εποχή. Τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης παρουσίας χρονολογούνται πίσω στο μέσο της πρώιμης Λίθινης Εποχής περίπου 70.000 χρόνια πριν.

Μεταξύ άλλων έχουν βρεθεί κεραμικά αγγεία που χρονολογούνται από το 6.000 π.Χ.

Τα ίδια μάλιστα εμφανίζονται στη νεολιθική εποχή της Κίνας στις καλλιέργειες Majiabang, Dawenkou και Xiaoheyan. Το σπήλαιο σήμερα, βέβαια, έχει εγκαταλειφθεί από την ανθρώπινη ζωή και παραμένει ένα μέρος εθνικής και διεθνούς σημασίας. Ταυτόχρονα το σπήλαιο φιλοξενεί πάνω από 35.000 νυχτερίδες, 15 διαφορετικών ειδών, καθώς και άλλα προστατευόμενα είδη όπως φίδια, βατράχια, χελώνες και πτηνά.

Το πλούσιο σε ιστορία σπήλαιο Devetashka

είναι προσβάσιμο από ένα στενό μονοπάτι δίπλα στο κοντινό ποτάμι, ενώ υπάρχει και απευθείας πρόσβαση από έναν μεγάλο χωματόδρομο και μια τσιμεντένια γέφυρα. Αποτελεί ένα πολύ δημοφιλές αξιοθέατο και εκατοντάδες επισκέπτες συρρέουν για να το δουν και να το θαυμάσουν από κοντά.

Ωστόσο, επειδή η εποχή αναπαραγωγής των θηλαστικών που κατοικούν στα ανοίγματα σπηλαίου είναι από τον Ιούνιο μέχρι τα τέλη Ιουλίου, εκείνη την περίοδο είναι τελείως κλειστό για τους επισκέπτες. Πολλοί το περιγράφουν ως ένα μέρος που μπορείς να φορτίσεις τις μπαταρίες σου και να αναζωογονηθείς.

Δείτε τις φωτογραφίες του Daceto Petkova από το εσωτερικό του…

spilaio1

Σκέτη συγκίνηση! Εντυπωσιακές εικόνες από την ανατολή του ήλιου σε διάφορα μέρη του πλανήτη

spilaio2

spilaio3

Πεζοπόροι στις πιο όμορφες γωνιές του πλανήτη

spilaio4

spilaio5

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Προηγούμενο άρθροΣκέτη συγκίνηση! Εντυπωσιακές εικόνες από την ανατολή του ήλιου σε διάφορα μέρη του πλανήτη
Επόμενο άρθροΤαξίδι στην Ισπανία- Στη χώρα του χορού, της διασκέδασης και της ζωγραφικής
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ