svart ξενοδοχείο Νορβηγία κυκλικό πάνω σε παγετώνα

Με έμφαση στο design και στις πιο σύγχρονες διακοσμητικές και κατασκευαστικές αρχές, το φουτουριστικό κυκλικό ξενοδοχείο της Νορβηγίας πάνω σε… παγετώνα εντυπωσιάζει με την απόλυτη εναρμόνισή του με το φυσικό τοπίο.

svart ξενοδοχείο νορβηγία κυκλικό πάνω σε παγετώνα πανοραμική

Το φουτουριστικό ξενοδοχείο Svart αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό το 2022, το πρώτο στον Αρκτικό Κύκλο. Πρόκειται για μια υπερπολυτελή κυκλική κατασκευή στη βόρεια Νορβηγία, με μαγευτική θέα στο βόρειο σέλας, 1.300 περίπου χλμ. μακριά από το Όσλο και χτισμένο πάνω στον παγετώνα Svartisen.

svart νορβηγία κυκλικό ξενοδοχείο πάνω σε παγετώνα κοντινό

Θα διαθέτει 99 δωμάτια, τέσσερα εστιατόρια και ένα μεγάλο spa, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να κάνουν πλείστες δραστηριότητες στη φύση – από αναρρίχηση σε παγωμένες βουνοπλαγιές και καγιάκ μέχρι γιόγκα κάτω από τον ήλιο του αρκτικού μεσονυκτίου.

Το ξενοδοχείο Svart στη Νορβηγία φέρει την σχεδιαστική υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Snohetta, ενώ θα είναι το πρώτο στον κόσμο που θα παράγει περισσότερη ενέργεια απ’ όση θα χρησιμοποιεί μέσα στην πρώτη πενταετία από τα εγκαίνιά του.

svart ξενοδοχείο νορβηγία κυκλικό βόρειο σέλας

Η αρχιτεκτονική του το κατατάσσει σε ένα από τα κορυφαία στον κόσμο, αφού βασίζεται στο να έχει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στον περιβάλλοντα χώρο, από ένα ξύλινο ικρίωμα, που θα το κρατά πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, για να μην ενοχλεί την ενάλια ζωή, μέχρι μια οικολογική φάρμα, αλλά και ηλιακά πάνελ στην οροφή και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά οικοδομής.

Amangiri: Το κορυφαίο ξενοδοχείο στον κόσμο με σουίτες ακραίας πολυτέλειας! Σε αυστηρά προστατευόμενη περιοχή

Η γυάλινη πρόσοψη του κυκλικού σχήματος ξενοδοχείου θα επιτρέπει στους επισκέπτες του να απολαμβάνουν τη θέα του γύρω τοπίου ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, καθώς το βόρειο σέλας θα είναι ορατό από παντού δημιουργώντας ένα σκηνικό μαγευτικό.

Η «πόλη του αύριο» προετοιμάζεται στη Νέα Υόρκη!

πόλη του αύριο mandragore

Η «πόλη του αύριο» προετοιμάζεται στη Νέα Υόρκη! Πρόκειται για ένα κτήριο ύψους 737 μέτρων που παγιδεύει τις εκπομπές άνθρακα από τη γύρω ατμόσφαιρα και είναι η τελευταία πρόταση από το παρισινό στούντιο αρχιτεκτονικής Rehubika. Σχεδιασμένο για να κατασκευαστεί στο νησί Roosevelt στη Νέα Υόρκη, ο πύργος «mandragore» (μανδραγόρας) εμπνέεται από την ανθρώπινη μορφή του ομώνυμου φυτού.

πόλη του αύριο mandragore

Η «πόλη του αύριο» προετοιμάζεται στη Νέα Υόρκη και θα έχει κυματοειδή αρχιτεκτονική που σκοπεύει να συμβολίσει τη σχέση της ανθρωπότητας με τη φύση, χρησιμεύοντας παράλληλα ως υπενθύμιση ότι πρέπει συμβιώσουμε αρμονικά με τον πλανήτη, διατηρώντας ασφαλές το περιβάλλον γύρω μας.

πόλη του αύριο mandragore

Το έργο είναι μια απάντηση στην «πόλη του αύριο», που δεν θα αφήνει αποτύπωμα άνθρακα, απορροφώντας περισσότερο CO2 από ό,τι απελευθερώνει, μειώνοντας αποτελεσματικά τον άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Είναι το ιταλικό μοντέλο "albergo diffuso" η νέα τάση στη διαμονή; Ιδανικό ξενοδοχείο εν μέσω κορονοϊού σε μαγευτικές τοποθεσίες!

Παρόλο που δεν γνωρίζουμε ακόμη την πλήρη δομή του παράξενου αυτού κτηρίου, η εταιρεία κατασκευής έχει προτείνει τη χρήση ξύλινων υλικών αλλά και παθητικών ενεργειών, όπως για παράδειγμα έναν εναλλάκτη θερμότητας αέρα-εδάφους.

Αυτός θα χρησιμοποιεί υπόγειους σωλήνες για τη σύλληψη θερμότητας από το έδαφος και τη διάχυσή της στο κτήριο, προσφέροντας ένα ζεστό εσωτερικό περιβάλλον κατά τη διάρκεια του χειμώνα δροσιά κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

πόλη του αύριο mandragore

Ο πύργος «mandragore» θα έχει 160 ορόφους και στον περιβάλλοντα χώρο θα φυτευτούν 1.600 δέντρα και φυτά, χάρη στα οποία θα απορροφάται μεγάλη ποσότητα άνθρακα και επομένως η “πόλη του αύριο” θα είναι είναι λιγότερο ρυπογόνα για το οικοσύστημα.

Επιπλέον, θα αποτελεί ένα κόσμημα για τη Νέα Υόρκη αλλά και ένα κτήριο-ορόσημο, που θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση σε όλο τον κόσμο για τη φιλικότητά του και την προστασία προς το περιβάλλον.

πόλη του αύριο mandragore

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ