Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022
21.2 C
Athens
Αρχική Ευρώπη Ρουμανία Το γραφικό χωριό που εδώ και 300 χρόνια μόνο ένας γάμος οδηγήθηκε...

Το γραφικό χωριό που εδώ και 300 χρόνια μόνο ένας γάμος οδηγήθηκε στο διαζύγιο!(photos)

7
Στο δυτικό κόσμο τα διαζύγια είναι σχεδόν ίδια σε αριθμό με τους γάμους. Η μέση διάρκεια ζωής ενός γάμου, όταν το ζευγάρι είναι κάτω των 40 ετών, είναι στα 6 χρόνια.

Οι συμβιώσεις χωρίς σεξουαλική επαφή, ανάμεσα σε παντρεμένους αυξήθηκε κατά 20%. Με αυτά τα νούμερα, δεν γινόταν να μη κάνουμε θέμα τη περίεργη είδηση που μας ήρθε από τη Ρουμανία.

Το γραφικό Biertan, ένα από τα επτά σαξονικά ιστορικά χωριά παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, μοιάζει να έχει παγώσει στον χρόνο.

Οι άμαξες με τα άλογα αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής και οι κάτοικοι συγκεντρώνονται για να εμπορευτούν τα προϊόντα τους στην πλακόστρωτη πλατεία. Στην καρδιά του χωριού, κυριαρχεί μια εκκλησία – οχυρό του 15ου αιώνα.

Τα top 10 μέρη της Ελλάδας για απίστευτη ανεμελιά και ελεύθερο camping!Κάτω από καταπράσινα δέντρα και σε αμμώδης ακρογιαλιές!(photos)

Αυτό το χωριό λοιπόν στη Κεντρική Ρουμανία, φημίζεται για τους γάμους που στεριώνουν. Υπάρχει μια παράδοση που κρατάει από τον 15ο αιώνα, που όταν το ζευγάρι έχει προβλήματα γάμου, μπαίνει στη συζυγική φυλακή. Για 6 εβδομάδες ο τοπικός επίσκοπος κρατάει κλειδωμένο το ζευγάρι σε ένα δωμάτιο. Του δίνει όσα χρειάζονται αλλά από ένα σε ποσότητα. Θα πρέπει δηλαδή να μοιραστούν κρεβάτι, μαξιλάρι, σκεπάσματα, πιάτα, τα πάντα.

Δύο πασίγνωστες αεροπορικές εταιρίες ανακοίνωσαν τεράστια προσφορά από 48€ για πτήσεις εσωτερικού!

Με περηφάνια ο ντόπιοι μιλούν για θεαματικά αποτελέσματα, αφού τα τελευταία 300 χρόνια μόνο ένα διαζύγιο έχει εκδοθεί. Και αν σας φαίνεται περίεργο, ο επίσκοπος το τελευταίο χρόνο δέχτηκε 4 αιτήματα από ζευγάρια για να μπούν σε αυτή την ιδιόρρυθμη φυλακή.

Πηγή: E-Radio.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ