Στον κρατήρα που υπάρχει στο ηφαίστειο Kelimutu, στο νησί Φλόρες της Ινδονησίας, σχηματίστηκαν τρεις μικρές λίμνες…Το πιο αξιοπερίεργο είναι πως η καθεμία έχει διαφορετικό χρώμα!

Η πρώτη λίμνη ονομάζεται Tiwu Ata Mbupu, που σημαίνει η λίμνη των ανθρώπινων πνευμάτων, η δεύτερη ονομάζεται Tiwu Nuwa Muri Koo Fai, δηλαδή η λίμνη των πνευμάτων των νέων ανθρώπων και η τρίτη είναι η Tiwu Ata Polo, η λίμνη των πνευμάτων των ανθρώπων που προβλέπουν το μέλλον.

Το χρώμα του νερού των λιμών αλλάζει συνεχώς σε κάθε λίμνη με το πέρασμα των χρόνου. Το νερό μάλιστα της λίμνης Tiwu Muri Koo Fai Nuwa εδώ και είκοσι πέντε χρόνια έχει αλλάξει χρώμα δώδεκα φορές! Η μία λίμνη είναι γαλαζοπράσινη, η άλλη έχει πιο βαθύ μπλε χρώμα και η τρίτη είναι σχεδόν μαύρη.

Κορονοϊός: Θα κοστίσει 46 εκατ. θέσεις εργασίας στα ταξίδια!

Γαλαζοπράσινα νερά, χρυσαφένια αμμουδιά και τροπική βλάστηση! Εκπληκτικές παραλίες που μοιάζουν ψεύτικες

Σύμφωνα με τις επιστημονικές θεωρίες, το χρώμα των λιμνών αλλάζει λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας του Kelimutu σε συνδυασμό με την διάθλαση των ακτίνων του ήλιου, την μικροχλωρίδα του νερού αλλά και με την αντανάκλαση του χρώματος των τοιχωμάτων λίμνης και πυθμένα.

Δείτε το επιβλητικό βουνό Kjerag στη Νορβηγία μέσα από ένα εκπληκτικό video drone

Η δικηγόρος που «συνταξιοδοτήθηκε» στα 33 και γυρνάει όλο τον κόσμο

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ