Αυτό το “παγωμένο” ξενοδοχείο άνοιξε για 28η χρόνια στο βόρειο τμήμα της Σουηδίας, πλήρως ανανεωμένο με την πεποίθηση να προσελκύσει, για άλλη μια φορά, τους επισκέπτες να το θαυμάσουν και να το προτιμήσουν για τη διαμονή τους.

του Χρήστου Αϊβαλιώτη ([email protected])

Κάθε άνοιξη αυτό το ξενοδοχείο… λιώνει, οπότε μόλις μπει ο χειμώνας αρχίζει και πάλι η ανακατασκευή του. Φέτος 36 καλλιτέχνες από 17 διαφορετικές χώρες έβαλαν το… χέρι τους και τις γνώσεις τους για να δημιουργήσουν 35 ολοκαίνουργιες σουίτες που είναι ξεχωριστά σκαλισμένες και θυμίζουν περισσότερο έργα τέχνης, παρά χώρους διαμονής.

Οι λεπτομερής κατασκευή του με τα υπέροχα διακοσμητικά πάνω και γύρω από τα κρεβάτια είναι πραγματικά υπέροχη. Μαζί με αυτό το ξενοδοχείο, οι καλλιτέχνες δημιούργησαν ένα ice bar, με τα ποτήρια να είναι και αυτά κατασκευασμένα από πάγο, και μια αίθουσα που θα γίνονται εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, ακόμη και… γάμοι!

Ανεβαίνουμε σε 6 βουνά της Ελλάδας! Ταξίδι στα πιο όμορφα ορεινά τοπία!

Δίπλα ακριβώς στο IceHotel υπάρχουν φυσικά και τα… θερμαινόμενα κτήρια με υπνοδωμάτια, σάουνες, χώρους χαλάρωσης και ένα εστιατόριο που σερβίρει γευστικά πιάτα παρασκευασμένα με τοπικά προϊόντα!

INFO: Από €550/δίκλινο με πρωινό, Marknadsvägen 63, 981 91 Jukkasjärvi, Σουηδία, Τ. 00 46 980 668 00, www.icehotel.com)

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ