Μια πόλη που ποτέ δεν ήταν ντροπαλή με την αρχιτεκτονική της, το νεώτερο μνημείο του Ντουμπάι είναι ένα ψηλό πλαίσιο εικόνας ύψους 492 ποδιών που υψώνεται πάνω από το πάρκο Zabeel.

Το πλαίσιο του Ντουμπάι χρειάστηκε μια δεκαετία και “αντιπροσωπεύει τις προσδοκίες του Ντουμπάι και τα επιτεύγματά του”.

Η λαμπερή δομή καλύπτεται με ένα χρυσό μοτίβο που αντικατοπτρίζει το μοτίβο της Έκθεσης 2020. Η πανύψηλη δομή επίσης ανάβει τη νύχτα, καθώς οι επισκέπτες περπατούν σε όλη τη γυάλινη διαβάθμιση 305 ποδιών (93 μέτρων). Από εκεί, έχουν μια πανοραμική θέα της πόλης, συμπεριλαμβανομένης μιας εικόνας του εικονικού Burj Khalifa. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες εισάγονται σε μια έκθεση εικονικής πραγματικότητας σχετικά με την ιστορία και το μέλλον της πόλης. Και ενώ αυτή η μαμούθ δομή έχει σίγουρα καταλάβει την προσοχή των επισκεπτών και των ντόπιων-έχει γίνει ήδη ένα πρωταρχικό selfie σημείο-το “μεγαλύτερο πλαίσιο εικόνας του κόσμου” δεν είναι χωρίς αμφιβολία.

Η ιστορία ξεκίνησε το 2008, όταν ο διεθνής διαγωνισμός διοργανώθηκε από τη γερμανική εταιρεία ανελκυστήρων Thyssen Krupp σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων (UIA), η οποία υποστηρίζεται από την UNESCO. Ο μεξικανός αρχιτέκτονας Φερνάντο Ντόνις, ο οποίος εργάστηκε κάποτε για τον Rem Koolhaas, κέρδισε άλλα 900 έργα για να κερδίσει τον διαγωνισμό, υποβάλλοντας μια δομή που θα “αγκαλιάσει ένα κενό” και θα πλαισιώνει άλλα μνημεία.

11+1 λόγοι για τους οποίους πρέπει να επισκεφθείτε το Ντουμπάι ΑΜΕΣΑ!

Ο Donis έλαβε 100.000 δολάρια σε χρηματικό έπαθλο και έφερε στο Ντουμπάι για να γιορτάσει σε δείπνο με τον πρίγκιπα, αλλά τότε τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά, σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα.

Λέει ότι του ζητήθηκε να μεταβεί σε συμβουλευτικό ρόλο και να υπογράψει σύμβαση που θα τον εμπόδιζε να πάει στο εργοτάξιο, να παραδώσει την πνευματική του ιδιοκτησία και να μην του επιτρέψει ποτέ να προωθήσει το έργο. Όταν αρνήθηκε, λέει ότι απλώς προσέλαβε έναν άλλο σύμβουλο και τον έκοψε.

Το νομικό σύστημα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη μήνυση του δήμου για το θέμα αυτό και η δίκη του Ντόνις, την οποία υπέβαλε πέρυσι στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν πήγε πουθενά. Αυτό έφυγε από τον Donis μετά την πρόοδο του έργου του μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Στο τέλος, δεν πειράζει αυτό που βλέπει, αν και θα ήθελε την κατάλληλη πίστωση. “Είναι φανταστικό να το βλέπουμε να υλοποιείται”, είπε στον Guardian. “Φαίνεται να δουλεύει στον ορίζοντα ακριβώς όπως προτείνουμε. Φυσικά, θα θέλαμε να ήταν πολύ πιο λεπτή, με μικρότερη διακόσμηση, αλλά ακριβώς αυτό που ήθελα. Απλώς θα ήθελα να είμαι μέρος του. ”

Στο Ντουμπάι κάνουν βόλτα πετώντας! Στα 170 μ. ύψος με 80 χλμ. [εικόνες & βίντεο]

Υπέροχα! Τα ξενοδοχεία της απίστευτης χλιδής στο Ντουμπάι

 

Ντουμπάι: Eταιρεία real estate προσφέρει εργασία με ετήσιες αποδοχές 225.000 ευρώ! Ζητά μόνο δίπλωμα οδήγησης

Πηγή:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ