Μοναδικές εικόνες, υπέροχα τοπία, επιβλητικά κτίσματα και ένας προορισμός που θα σας μεταφέρει αμέσως στον Μεσαίωνα… Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε με λίγα λόγια αυτό το ισπανικό χωριό που είναι όχι μόνο από τα ομορφότερα της χώρας αλλά όλης της Ευρώπης. Πρόκειται το περίφημο Albarracín, το οποίο αν δει κάποιος φωτογραφίες μάλλον δεν χρειάζεται καν περιγραφές!

- Advertisement -

Το Albarracín θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα χωριά στην Ισπανία, καθώς η μεσαιωνική αρχιτεκτονική του μεταφέρει αυτόματα τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή. Μάλιστα έχει αναγνωριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Σήμερα κατοικούν εδώ περίπου 1.000 άνθρωποι, που ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τον τουρισμό, καθώς το χωριό συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες όλες τις εποχές του χρόνου. Οι κατοικίες, τα πλακόστρωτα, οι γειτονιές και οι πλατείες συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό που εντυπωσιάζει…

Albarracín
Albarracin Ισπανία

Η μεσαιωνική πόλη στην Ευρώπη που είναι γεμάτη βιβλία! (photos)

Το χωριό είναι σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1.800 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Οφείλει το όνομά του στην οικογένεια Μαυριτανών Al Banū Razín, την κυρίαρχη οικογένεια της περιοχής. Οι εικόνες του χωριού προκαλούν θαυμασμό και στον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη, και αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο.

Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική του μεταφέρει αυτόματα τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή, εντυπωσιάζοντάς τον με τον επιβλητικό οχυρωματικό περίβολο του χωριού, τους απότομους δρόμους και τους πετρώδεις λόφους.

Albarracin μεσαιωνικό χωριό ισπανίας
Albarracín
Albarracin σοκάκια
Albarracin μεσαιωνικό χωριό στην Ισπανία
Albarracín

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ