Όλοι γνωρίζουμε τη λίμνη των Ιωαννίνων, ξέρατε όμως ότι το νησί που βρίσκεται μέσα στη λίμνη είναι το μοναδικό κατοικήσιμο νησί σε λίμνη στην Ευρώπη; Το νησί των Ιωαννίνων είναι ένα πανέμορφο καταπράσινο νησάκι που βρίσκεται μέσα στη λίμνη Παμβώτιδα. Στο νησάκι κατοικούν περίπου 100 οικογένειες. Έχει μήκος 1000 μέτρα, πλάτος 480 μέτρα, και βρίσκεται 59 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της λίμνης. Μπορεί κανείς να το επισκεφθεί καθημερινά καθώς εκτελούνται δρομολόγια με καραβάκια κάθε μισή ώρα μέχρι και τα μεσάνυχτα.

νησί-Ιωαννίνων-

Το όμορφο καφενείο «δούναι και λαβείν» του Γιώργου και της Μελίνας στο νησί Ιωαννίνων.

Το νησί είναι συνδεδεμένο με τη ζωή και το θάνατο του Αλή Πασά. Ο οικισμός του νησιού είναι και επίσημα ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός καθώς είναι χτισμένος ακολουθώντας την παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική με τις χαρακτηριστικές στέγες από σχιστόλιθο. Δύο ώρες περιήγησης είναι αρκετές για να τον ανακαλύψετε, να δείτε τα παραδοσιακά σπίτια των κατοίκων με τους όμορφους κήπους, τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια και τα καταστήματα με εκθέματα της γιαννιώτικης παραδοσιακής τέχνης. Να λοιπόν ένας ακόμη λόγος για να επισκεφθείτε τα όμορφα Ιωάννινα.

Το μόνο εύκολο είναι να βρείτε δωμάτιο, ο καιρός είναι ιδανικός για μια εξόρμηση. Βάλτε στο βιογραφικό των ταξιδιών σας την επίσκεψη του μοναδικού νησιού σε λίμνη στην Ευρώπη!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ