Το νησί Παλαουάν είναι ο εξωτικός παράδεισος στις Φιλιππίνες

Βρίσκεται στο δυτικό άκρο των Φιλιππίνων και έχει μοναδική φυσική ομορφιά που ξετρελαίνει όποιον το επισκέπτεται. Αποτελεί δημοφιλή προορισμό για όσους αγαπούν τις καταδύσεις και τις βουτιές σε κρυστάλλινα νερά. 

 
Οι ερημικές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, η παρθένα τροπική φύση με την πυκνή βλάστηση που κρύβει το φως του ήλιου, οι ξεχασμένες φυλές από τον χρόνο και οι μαγικές θαλάσσιες σπηλιές αποτελούν τη «κορωνίδα του στέμματος» για τη χώρα.

Ο υπόγειος ποταμός St. Paul ρέει κάτω από το βουνό σε ένα φυσικό τούνελ μήκους οκτώ χιλιομέτρων.

Εκβάλλει τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από το Sabang, σε ένα σημείο με γαλαζοπράσινα νερά και οργιώδη βλάστηση. Το ποτάμι καθώς και η περιοχή που το περιβάλλει έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο.

Ανακαλύψτε την ομορφιά του νησιού με πιρόγες που σας μεταφέρουν σε κοραλλένιες λίμνες και κάντε βαρκάδα στον υπόγειο ποταμό, που διαθέτει πολλά σπήλαια με σταλαγμίτες και σταλακτίτες.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Sabang, ένα πολύ μικρό οικισμό με καλύβες απλωμένες γύρω από μια αμμώδη παραλία με κοκκοφοίνικες. Δοκιμάστε τις τοπικές νοστιμιές και περπατήστε στην πρωτεύουσα Πουέρτο Πρινσέσα.