Στη Σρι Λάνκα (το νησί της Κεϋλάνης), βρίσκεται ένα μεγάλο κωνικό βουνό, σεβαστό από τους οπαδούς και των τεσσάρων θρησκειών του κόσμου. Ο λόγος είναι το αποτύπωμα του Αδάμ που βρίσκεται στο βράχο, στην κορυφή του.

- Advertisement -

Σύμφωνα με διάφορες θρύλους, όλο το νησί, και ιδιαίτερα αυτό το βουνό, είναι «πιο κοντά στον παράδεισο».

To όρος Αδάμ, έχει ύψος 2240 μέτρα, και ανήκει στις υψηλότερες κορυφές της Σρι Λάνκα. Στην εποχή της ξηρασίας χιλιάδες προσκυνητές πηγαίνουν εκεί: Βουδιστές, Ινδουιστές, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί – ενώ το επισκέπτονται και τουρίστες.

Και όμως! Οι πιλότοι είναι τέσσερις σε κάθε πτήση! Και δεν φαντάζεστε το γιατί!

Κάνοντας ένα ταξίδι στο «ευλογημένο νησί» θα δείτε καταπράσινες διαδρομές, παρθένες παραλίες, αρχαιολογικούς θησαυρούς και μυστηριακή ατμόσφαιρα.

Μετέτρεψαν τις στάνες σε δωμάτια ξενοδοχείου χωρίς ρεύμα! Το ξενοδοχείο αυτό βρίσκεται στην Ελλάδα και γίνεται ουρά από τουρίστες!

Αξίζει να επισκεφθείτε τις σπηλιές της Νταμπούλα με τις υπέροχες τοιχογραφίες και τα αγάλματα του Βούδα, τη μεσαιωνική πόλη Πολοναρούα και τον αρχαιολογικό χώρο της Ανουρανταπούρα.

Επιλέξτε να κάνετε σαφάρι στο εθνικό πάρκο Minneriya για να δείτε από κοντά τους ελέφαντες και επισκεφθείτε το βράχο της Σιγκιρίγια και τον κήπο μπαχαρικών στο Μάταλε.

Αυτοί είναι οι 10 πιο μαγευτικοί και οικονομικοί προορισμοί!

Στην πόλη Κολόμπο κυριαρχεί η αποικιοκρατική αρχιτεκτονική με αρώματα και χρώματα της Ασίας. Κολυμπήστε στους εντυπωσιακούς καταρράκτες και ανακαλύψτε το μοναδικό στον κόσμο ορφανοτροφείο Ελεφάντων.

Το νησί είναι ακόμη γνωστό για τα θρησκευτικά μνημεία, τις φυτείες τσαγιού και τους πολύτιμους λίθους που δεν αφήνουν ασυγκίνητο κανέναν ταξιδιώτη.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ