Υπάρχουν ταινίες που έγραψαν τη δική τους ιστορία. Ταινίες που γνώρισαν τεράστια αναγνωρισμότητα και που μέσα από τις σκηνές και τη κάμερα του σκηνοθέτη τους διαφήμισαν τη χώρα μας.

Εμείς ξεχωρίσαμε τρεις και σας τις παρουσιάζουμε.

- Advertisement -

Ταινίες που σίγουρα όλοι μας έχουμε δει. Μας έχουν ταξιδέψει και έχουν αφήσει στο μυαλό και στη ψυχή μας μια υπέροχη γεύση,

1957 και η Ύδρα, θα γίνει παγκοσμίως γνωστή.

Αφορμή, η ταινία που γυρίστηκε εκεί και γνώρισε μεγάλη επιτυχία «Το Παιδί και το Δελφίνι». Με πρωταγωνίστρια την σταρ της εποχής και καλλονή Σοφία Λόρεν.
Και αν ολόκληρος ο πλανήτης σιγοτραγούδησε το «Τι είναι αυτό που το λένε Αγάπη»;Η Ύδρα απο εκείνη τη στιγμή και έπειτα γνώρισε την δόξα που έπρεπε να γνωρίσει.

Παραμυθένιο σκηνικό- Λίμνη Awe: Ένα ταξίδι που δεν πρέπει να χάσετε

Αποτέλεσμα εικόνας για Boy on a Dolphin Adventure 1957 hydra
Και δεν είναι μόνο αυτή η ταινία που γυρίστηκε σε ελληνικό έδαφος και διαφήμισε τη χώρα μας στο εξωτερικό.

Γυρίζοντας το ρολόι του χρόνου….

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το «Απέραντο γαλάζιο» με σκηνές από το νησί της Αμοργού στην Ελλάδα του 1960, «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» στην Κεφαλονιά, το 2001, αλλά και το «Mamma mia», το 2008, σε Σκόπελο , Σκιάθο και Νταμούχαρη Πηλίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» στην Κεφαλονιά

Που πήγαν διακοπές οι Έλληνες φέτος

Οι ταινίες αυτές έκαναν γνωστή τη χώρα μας στο εξωτερικό και αποτέλεσαν ίσως και μια από τις πιο σημαντικές αφορμές που πολλοί άνθρωποι από διάφορες γωνιές του πλανήτη πήραν την απόφαση να επισκεφτούν την Eλλάδα και να γνωρίσουν την ομορφιά της.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ