εκκλησάκι αγία μαρίνα πάρνηθα μακρινή
- Advertisement -

Ένας μικρός παράδεισος μόλις μία ώρα από την Αθήνα, όπου πέρα από το φυσικό τοπίο της Πάρνηθας θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε και ένα μυστικό: Το πανέμορφο “αγιορείτικο” εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας.

εκκλησάκι αγία μαρίνα πάρνηθα από ψηλά

Την Πάρνηθα την γνωρίζουμε οι περισσότεροι αφού δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε επισκεφθεί ένα από τα ωραιότερα δάση της Αττικής, που, λόγω της μικρής απόστασης από την πρωτεύουσα, την επισκεπτόμαστε για να βρεθούμε στη φύση και να απολαύσουμε τις ομορφιές της.

εκκλησάκι αγία μαρίνα πάρνηθα αυλή

Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουμε ότι πάνω σε έναν βράχο και “πνιγμένο” στα πεύκα βρίσκεται ένα μικρό γραφικό εκκλησάκι, αυτό της Αγίας Μαρίνας; Πρόκειται στην ουσία για ένα ξωκλήσι που θυμίζει “αγιορείτικο” εκκλησάκι και είναι αφιερωμένο στην Αγία Μαρίνα.

εκκλησάκι αγία μαρίνα πάρνηθα είσοδος

Θα το συναντήσετε στον οικισμό Αυλώνα, μετά από μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στο πράσινο πευκόδασος, περπατώντας σε μονοπάτι όπου πέτρες χρωματισμένες δείχνουν αν πηγαίνετε σωστά.

εκκλησάκι αγία μαρίνα πάρνηθα σκάλες

Σε κάποια σημεία χρειάζεται προσοχή λόγω της κλίσης του εδάφους, αλλά και των μικρών λιμνών με νερά και λάσπες που μπορεί να συναντήσετε, ειδικά εάν επιλέξετε το φθινόπωρο, μετά τις πρώτες βροχές. Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Δείτε το υπέροχο βίντεο

Ποια εκκλησία στην Ελλάδα έχει μπει στα Ρεκόρ Γκίνες; Ο λόγος είναι απίστευτος…

αγία Θεοδώρα Βάρνα Μεγαλόπολη

Ποια εκκλησία στην Ελλάδα έχει μπει στα Ρεκόρ Γκίνες; Ο λόγος είναι απίστευτος και μάλιστα αποτελεί άξιο απορίας πώς συμβαίνει στην σκεπή της αυτό το παράδοξο φαινόμενο! Πρόκειται για το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας στο χωριό Βάστα κοντά στη Μεγαλόπολη, που στη θέα του αντιλαμβάνεται κάποιος τον λόγο που ξεχώρισε και μπήκε στη λίστα των Ρεκόρ Γκίνες

Από σήμερα σε ισχύ τα νέα μέτρα για την Αττική - τι αλλάζει σε εργασία, διασκέδαση και κοινωνικές εκδηλώσεις

Το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας είναι ένα μικρό κτίσμα, εξ ολοκλήρου από πέτρα, από την σκεπή του οποίου προβάλλουν οι κορμοί 17 δέντρων! Η κατασκευή του τοποθετείται στον 12ο αιώνα και μάλιστα πρόκειται για πρόχειρη κατασκευή, στην ανάγκη της εποχής για κατάνυξη και προσευχή.

αγία Θεοδώρα Βάρνα Μεγαλόπολη ρεκόρ γκίνες

Λόγω της εικόνας που έχει η εκκλησία, με τα 17 δέντρα να διαπερνούν την σκεπή, θεωρείται μοναδικό στον κόσμο και μάλιστα αρκετά παράξενο θέαμα, γεγονός που το έχει βάλει στα Ρεκόρ Γκίνες, ως το μοναδικό στο είδος του «θαυμαστό ναΐδριο», όπως αναφέρεται από τα Γκίνες.

Ο προβληματισμός όλων για το πώς αντέχει η μικρή αυτή εκκλησία με τόσο βάρος στην σκεπή της είναι μεγάλος, ενώ κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να απαντήσει στο ερώτημα αυτό. Η αλήθεια είναι πως θα ήταν πολύ εύκολο με τόσους ανέμους και κακές καιρικές συνθήκες, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, η σκεπή να έχει πέσει λόγω του βάρους των δέντρων.

Πάμε να περπατήσουμε κοντά στην Αθήνα – 4 φθινοπωρινές πεζοπορικές διαδρομές!
αγία Θεοδώρα Βάρνα Μεγαλόπολη ρεκόρ γκίνες

Η εικόνα του ναού είναι μοναδική και γίνεται μοναδικότερη μόλις ο επισκέπτης μπει στο εσωτερικό και δεν δει πουθενά τις ρίζες των δέντρων. Αυτές, βέβαια, βρίσκονται κάτω από τις πέτρες και ποτίζονται από τα υπόγεια ύδατα της περιοχής, κάτι που κάνει τα δέντρα να συνεχίζουν την πορεία τους στον χρόνο…

αγία Θεοδώρα Βάρνα Μεγαλόπολη ρεκόρ γκίνες

Αξίζει να σημειωθεί πως η θρησκευτική παράδοση λέει ότι ο αριθμός των δέντρων που διαπερνούν την σκεπή του ναού δεν είναι τυχαίος, αλλά συμβολίζει τα χρόνια της Αγίας Θεοδώρας, η οποία, όπως λέγεται παρακάλεσε στην προσευχή της λίγο πριν μαρτυρήσει “τα μαλλιά μου να γίνουν δέντρα και το αίμα μου ποτάμι για να τα ποτίζει”. Το χωριό Βάστα στη Μεγαλόπολη προσελκύει το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών την 11η Σεπτεμβρίου, την ημέρα που γιορτάζει η εκκλησία, αλλά και ολόκληρο το έτος από πιστούς που φτάνουν εδώ για να θαυμάσουν την παράδοξη αυτή εικόνα.

Διαβάστε επίσης στοι travelstyle.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ