Ξεκίνησε ως θρησκευτική γιορτή αλλά εξελίχθηκε σε 7ημερη φιέστα με διαγωνισμούς για το ποιος μπορεί να φάει πιο γρήγορα γιαούρτι, καθώς και επιδείξεις θιβετιανής μόδας!

Η πόλη της Λάσα, πρωτεύουσα της Αυτόνομης Περιφέρειας του Θιβέτ στην νοτιοδυτική Κίνα, εγκαινίασε σήμερα το ετήσιο παραδοσιακό φεστιβάλ Σοτόν.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ ξεκίνησαν από το μοναστήρι Ντρεπούνγκ, το μεγαλύτερο Βουδιστικό μοναστήρι του Θιβέτ, με την παρουσίαση μίας τεράστιας μεταξοτυπίας με τη μορφή του Βούδα.

Φεστιβάλ του Γιαουρτιού στο Θιβέτ

Ryanair: 100.000 θέσεις από 9.99€ για ταξίδια το Δεκέμβριο

Εκτός από τις εκθέσεις, τις θεατρικές παραστάσεις, την θιβετιανή όπερα και τις επιδείξεις με το ιππικό του Θιβέτ, οι εκδηλώσεις του 7ημερου ετήσιου φεστιβάλ περιλαμβάνουν επίσης πεζοπορικές διαδρομές, διαγωνισμούς για το ποιος μπορεί να φάει πιο γρήγορα γιαούρτι ή να πιει μπύρα, καθώς και επιδείξεις θιβετιανής μόδας!

Φεστιβάλ του Γιαουρτιού στο Θιβέτ

Φεστιβάλ του Γιαουρτιού στο Θιβέτ

Ιωάννα Τούνη: Δείτε για πρώτη φορά το κουκλίστικο σπίτι στην Θεσσαλονίκη της πιο πολυσυζητημένης παίκτριας του My Style Rocks! (Photos)

Το Φεστιβάλ Shoton, γνωστό και ως το Φεστιβάλ του Γιαουρτιού, διεξάγεται από τον 11ο αιώνα. Αρχικά ήταν μία θρησκευτική γιορτή, όταν οι ντόπιοι θα προσέφεραν γιαούρτι στους μοναχούς που είχαν ολοκληρώσει τον διαλογισμό τους.

Φεστιβάλ του Γιαουρτιού στο Θιβέτ

Φεστιβάλ του Γιαουρτιού στο Θιβέτ

Το πρώτο εξάμηνο του 2017, η Λάσα υποδέχθηκε περίπου 3,86 εκατ. ντόπιους και ξένους τουρίστες, κατά 18,21% περισσότερους σε ετήσια βάση, με τα τουριστικά έσοδα να ανέρχονται περίπου στα 5,1 δισεκ. γιουάν (764 εκατ. δολάρια).

πηγή:news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ