Μεγάλες δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη των τουριστικών ροών από τη Ρωσία στη χώρα μας διαφαίνονται σε νέα έρευνα του ρωσικού ανεξάρτητου, μη κυβερνητικού οργανισμού δημοσκοπήσεων και κοινωνικών ερευνών Levada Center, σύμφωνα με την οποία μέχρι σήμερα μόνο το 4% των Ρώσων έχει επισκεφθεί την Ελλάδα.

Για πολλούς, είναι η πρωτεύουσα της τέχνης και του πολιτισμού στην Ευρώπη. Διαφωνείτε;

Από την ανάλυση δεδομένων, που εξήχθησαν από δείγμα 1.600 ανθρώπων από 48 περιοχές της Ρωσίας, μέσω προσωπικών συνεντεύξεων την περίοδο 21-24 Απριλίου 2017, σχετικά με τους δημοφιλέστερους προορισμούς του εξωτερικού, το 24% των Ρώσων δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επισκεφθεί στο μέλλον τη χώρα μας, το 68% το αποκλείει, το 94% δεν την έχει επισκεφθεί ποτέ, ενώ ο αριθμός των Ρώσων που σκέφτονται να επισκεφθούν την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι ανήλθε στο 2-4% των ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι χώρες του εξωτερικού που έχουν επισκεφθεί Ρώσοι τουρίστες τουλάχιστον 1 φορά για διακοπές

Τουρκία | 13%, το 81% δεν έχει ταξιδέψει ποτέ

Αίγυπτος | 9%, το 88% δεν έχει ταξιδέψει ποτέ

Ταϋλάνδη | 6%, το 93% δεν έχει ταξιδέψει ποτέ

Ισπανία | 4%, το 96% δεν έχει ταξιδέψει ποτέ

Ελλάδα | 4%, το 94% δεν έχει ταξιδέψει ποτέ

Κύπρος | 3%, το 96% δεν έχει ταξιδέψει ποτέ

ΗΑΕ | 3%, το 96% δεν έχει ταξιδέψει ποτέ

Διαβάστε ακόμα:
Χωρίς καραντίνα οι τουρίστες που θα φτάνουν στην Ελλάδα από τη Δευτέρα 19/04 από περισσότερες από 30 χώρες

Η Τουρκία εμφανίζεται ως η δημοφιλέστερη χώρα στο εξωτερικό με το 13% των Ρώσων να έχουν ταξιδέψει σε αυτήν τουλάχιστον 1 φορά. Δύο έως τρεις φορές έχει επισκεφθεί τη χώρα το 5% των Ρώσων και μόνο το 1% περισσότερες από 3. Το 81% των Ρώσων δεν την έχουν επισκεφθεί ποτέ. Την ίδια ώρα, το 68% επιθυμούν να ταξιδέψουν σε αυτήν αλλά δεν το κάνουν. Το 22% δήλωσε ότι μπορεί κάποια ημέρα να ταξιδέψουν και μόνο το 3% προγραμματίζει διακοπές αυτή τη χρονιά στην Τουρκία.

Αυτό το καλοκαίρι, τις Πυραμίδες της Αιγύπτου θα επισκεφθεί το 3% των Ρώσων, την Κύπρο το 2-3%, την Ισπανία το 3-4%, τα ΗΑΕ το 2-3% και την Ταϋλάνδη το 3-4%.

Στη μεγάλη πλειονότητά τους οι Ρώσοι όχι απλώς δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ για διακοπές στο εξωτερικό, αλλά δεν πρόκειται επίσης να επισκεφθούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στο άμεσο μέλλον. Μόνο το 20% δεν αποκλείει την εκδοχή για διακοπές στο εξωτερικό.

Ρωσία: 5 Εμπειρίες για να τα δεις και να τα κάνεις όλα!

Σύμφωνα με έρευνα της ίδιας εταιρίας το 2014, το 72% των Ρώσων τουριστών δεν διαθέτουν διαβατήριο, με τους ερευνητές να εκτιμούν ότι η κατάσταση αυτή δεν έχει αλλάξει πολύ 3 χρόνια μετά.

Πηγή: tornosnews.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ