Όλα ξεκίνησαν στη διάρκεια   της Εβδομάδας Ντιζάιν στο Μιλάνο. Και η εταιρεία που αξιοποιεί μικρά, μεγάλα, ιδιαίτερα σπίτια ανά τον κόσμο, η Airbnb, βάφτισε τη νέα εμπειρία ξενάγησης«Passeggiata» για να φωτίσει αρχιτεκτονικούς θησαυρούς που δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχαν.

Ή τουλάχιστον ότι μπορούμε να τους ανακαλύψουμε κι εμείς.

Airbnb: Ελληνικό νησί στους κορυφαίους προορισμούς για οικογενειακές διακοπές

 

Da Vinci 1© clickatlife.gr Da Vinci 1   

Ένα από αυτά τα σπίτια   είναι και το Casa degli Atellani, εκεί που λέγεται ότι ζωγράφισε το διάσημο έργο του, Last Supper, o Leonardo da Vinci. Φανταστείτε λοιπόν ένα ιστορικό σπίτι, που λούζεται από παντού από φως, με πρασινάδα πάνω στους τοίχους, χρώμα και ατμόσφαιρα από άλλη εποχή. Kαι μπορεί το συγκεκριμένο σπίτι να λειτουργεί πλέον ως μουσείο αλλά μηφανταστείτε έναν χώρο που μυρίζει …ναφθαλίνη.

 Το παρελθόν συναντά το  παρόν μέσα από το σύγχρονο ντιζάιν. Ζωγραφισμένοι τοίχοι, ταβάνια, λεπτομέρειες, σαν ένα ζωντανό μουσείο που σταματά τον χρόνο. Το ξύλο κυριαρχεί παντού. Πίνακες ζωγραφικής, πολύτιμα κάδρα, διακοσμητικά στοιχεία που…φωνάζουν «Μην Αγγίζετε».

Τα μυστικά του σπιτιού όπου έζησε και δολοφονήθηκε ο Τζον Λένον

Da Vinci 3© clickatlife.gr Da Vinci 3   

Η θέα από το μπαλκόνι   στον κήπο, τα γλυπτά, οι ταπετσαρίες, τα χρωματιστά διακοσμητικά έργα τέχνης που έχουν προστεθεί για να έρθει το σήμερα πιο κοντά στην ιστορία εξάπτουν την φαντασία… Δωμάτια με θέα.

πηγή: clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ