Λένε πως κάθε Αμερικανός πολίτης πρέπει να δει έστω για μια φορά στη ζωή του το μακρύ φαράγγι που σμιλεύτηκε από τον ποταμό Κολοράντο στην πολιτεία της Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, το γνωστό «Γκραντ Κάνυον».

Είναι τόσο εντυπωσιακό και μεγαλειώδες, γι’ αυτό και αποτέλεσε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το ίδιο, θα λέγαμε κι εμείς, πως ισχύει για κάθε Έλληνα και το «Γκραντ Κάνυον» της Ελλάδας, το οποίο είναι, με βάση το βιβλίο Γκίνες, το βαθύτερο φαράγγι σε όλο τον κόσμο με το μικρότερο άνοιγμα.

- Advertisement -

Οι ‘άγνωστες εκπλήξεις’:Οι 4+1 προορισμοί εντός της Αθήνας που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν!(photos)

thehomeissue_(grandcanyon)01Το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου είναι στην Ελλάδα!

Με 20 χιλιόμετρα μήκος και βάθος που ξεπερνά τα 1.000 μέτρα ανά σημεία, το φαράγγι του Βίκου, βορειοδυτικά των Ιωαννίνων, αποτελεί την πιο δημοφιλή διαδρομή περιηγητών σε όλον τον πλανήτη.  Μια περιήγηση από έμπειρη ομάδα μπορεί να διαρκέσει από 4 μέχρι 5 ώρες προσφέροντας μια πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα.

thehomeissue_(grandcanyon)02Πλήθη κόσμου το επισκέπτονται για να το θαυμάσουν από κοντά.

Οι κάθετοι γεωλογικοί σχηματισμοί με τη μεγάλη ποικιλία και εναλλαγή διαφορετικών οικοσυστημάτων το κάνουν να φαίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό και εμάς μας κάνει ακόμα πιο περήφανους που βρίσκεται στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμα:  Το ελληνικό νησί που έχει εντυπωσιάσει ταξιδιώτες απ' όλο τον κόσμο για καλοκαιρινές διακοπές το 2023

Εκτός από τις έντονες γεωλογικές του ανακατατάξεις, το φαράγγι του Βίκου ή αλλιώς το «Γκραντ Κάνυον» της Ελλάδας ξεχωρίζει και ενθουσιάζει και για την μεγάλη ποικιλία πανίδας και χλωρίδας. Συγκεκριμένα, έχει περισσότερα από 40 είδη δέντρων και θάμνων μέσα στη φύση, ενώ μέχρι και τις αρχές του 20ού αιώνα, πρακτικοί γιατροί με την ονομασία «βικογιατροί» χρησιμοποιούσαν τα βότανα του φαραγγιού για θεραπευτικούς σκοπούς.

thehomeissue_(grandcanyon)03Το φαράγγι του Βίκου φημίζεται για την τεράστια ποικιλία χλωρίδας που έχει!

Και επειδή κάθε φαράγγι χρειάζεται και το ποτάμι του, αν το επισκεφτείτε από κοντά θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τον παραπόταμο του Αώου, τον Βοϊδομάτη, που διατρέχει το φαράγγι. Έχει νερό εποχικά κατά την περίοδο από τον Νοέμβριο έως τον Ιούνιο. Ιδανικός προορισμός και για τους λάτρεις του ράφτινγκ.

Βουτιές στις μικρές,τροπικές παραλίες που σχηματίζονται στις όχθες του πιο όμορφου ποταμού της Ελλάδας!(video)

thehomeissue_(grandcanyon)04Κάντε ράφτινγκ στον ποταμό που διαπερνά το φαράγγι, τον Βοϊδομάτη.

Είναι αναμφισβήτητα ένα θαύμα της φύσης, το οποίο βρίσκεται στη χώρα μας, έχει διακριθεί παγκοσμίως για την σπανιότητά του και την εντυπωσιακή του μορφή και αξίζει να το επισκεφθείτε άμεσα.

thehomeissue_(grandcanyon)05Ένα εντυπωσιακό τοπίο που όλοι πρέπει να θαυμάσουν από κοντά!

 

 

πηγή:spirossoulis.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ