Το σπήλαιο του Δράκου και μια παραλία που… μετακινείται θα ανακαλύψει ο ταξιδιώτης στο Μπολ. Η γραφική πόλη βρίσκεται στο κροατικό νησί Μπρακ, δίπλα στις ακτές του Σπλιτ και φιλοξενεί ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια στον κόσμο.

Το «Χρυσό Κέρας» στην Κροατία

Το μοναστήρι και η εκκλησία στην «Σπηλιά του Δράκου» χτίστηκαν το 1475 και αποτελούν ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα ιστορικά μνημεία.

Τα ιταλικά χωριά που μοιάζουνε με καρτ ποστάλ

Η παλιά πόλη με τα πέτρινα σπίτια και το μικρό γραφικό λιμάνι εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη ενώ τα στενά πλακόστρωτα είναι στολισμένα με ροζ και μοβ γεράνια.

ΜΠΟΛ ΚΡΟΑΤΙΑ

Στο Μπολ βρίσκεται μια από τις πιο φωτογραφημένες και ιδιαίτερες παραλίες της χώρας. Η Zlatni Rat, που μεταφράζεται ως «Χρυσό Ακρωτήρι» ή «Χρυσό Κέρας» είναι μια παραλία, που αξίζει να επισκεφτεί κανείς μια φορά στη του.

ΜΠΟΛ ΚΡΟΑΤΙΑ

Η στενή λωρίδα γης «εισβάλει» στη θάλασσα σε μήκος 450 μέτρων και οι άνεμοι που φυσούν της δίνουν ελαφριά κλίση. Έτσι η άκρη της λευκής λωρίδας πότε γέρνει αριστερά πότε δεξιά ή είναι ευθεία.

ΜΠΟΛ ΚΡΟΑΤΙΑ

Λόγω της θέσης της προσφέρει διάφορα θαλάσσια σπορ στους λουόμενους, αποτελώντας, επίσης, έναν από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς στους σέρφερς.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ