ελληνικό εστιατόριο τόκιο

Ένα ελληνικό εστιατόριο στην καρδιά του Τόκιο δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμένο μπορεί να συναντήσει κάποιος. Η Γιαπωνέζα ιδιοκτήτριά του πέτυχε να μυήσει τους συμπολίτες της στη σπιτική ελληνική κουζίνα, με ρετσίνα, τζατζίκι και χωριάτικη σαλάτα!

ελληνικό εστιατόριο τόκιο είσοδος

Μετρά περίπου 2 χρόνια ζωής στην καρδιά της ιαπωνικής μεγαλούπολης, το ελληνικό εστιατόριο “Φίλοι” κερδίζει με την αξία του τους απαιτητικούς Ιάπωνες επισκέπτες του. Το μενού επιμελείται Έλληνας σεφ, δίνοντας έμφαση στη σπιτική ελληνική κουζίνα και γενικότερα στη μεσογειακή διατροφή!

Ρετσίνα, τζατζίκι και χωριάτικη σαλάτα

Η ιδιοκτήτριά του Kuniko Matsushita στο Τόκιο μπορεί να είναι Γιαπωνέζα, αλλά ζούσε στην Ελλάδα για 4 χρόνια, οπότε γνωρίζει καλά από την ελληνική κουζίνα και τις σπιτικές συνταγές, αλλά και τα ελληνικά προϊόντα που συνθέτουν τη μεσογειακή κουζίνα, οπότε τι καλύτερο από ένα ελληνικό εστιατόριο;

ελληνικό εστιατόριο τόκιο τραπέζια σε κυκλαδίτικο αέρα

Στην Ιαπωνία βρίσκεται και το παλαιότερο ξενοδοχείο του κόσμου με… 1300 χρόνια παρουσίας!

Το μενού περιλαμβάνει πιάτα με λαχανικά, όπως μπριαμ και φασολάκια, γεμιστά και ντολμαδάκια αλλά και παραδοσιακά μαγειρεμένα κρεατικά, όπως γίνονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Σαλάτες, με πρωτοπόρα τη χωριάτικη, φυσικά, βραστά χόρτα και ελληνικά τυριά, συμπληρώνουν τον κατάλογο.

ελληνικό εστιατόριο τόκιο τιμά ελλάδα τζατζίκι και ρετσίνα

Το ελληνικό γιαούρτι πρωτοστατεί σε διάφορα αλείμματα αλλά και σε σάλτσες, αφού οι Ιάπωνες το αγαπούν πολύ, όπως άλλωστε και το ελαιόλαδο και τις ελιές. Όσο για το ποτό; Ελληνικά κρασιά και ρετσίνα, ούζο και τσίπουρο συνοδεύουν με τον καλύτερο τρόπο τα πιάτα του εστιατορίου.

ελληνικό εστιατόριο στο Τόκιο σερβίρει χωριάτικη σαλάτα

“Οι Ιάπωνες ενδιαφέρονται πολύ για την υγιεινή διατροφή και η ελληνική κουζίνα με τα πολλά λαχανικά και το ελαιόλαδο ταιριάζει πολύ στον ιαπωνικό ουρανίσκο”, λέει η ιδιοκτήτρια, που μπορεί να υπερηφανεύεται για το εστιατόριό της που τιμά την Ελλάδα στην Ιαπωνία με τον καλύτερο τρόπο.

ελληνικό εστιατόριο στο Τόκιο ελληνικά πιάτα όπως γεμιστά
ε

Δείτε που βρίσκεται η μεγαλύτερη ψαραγορά του κόσμου!

5+1 τρόποι για να καταλάβετε ότι ένα εστιατόριο δεν είναι καλό

Πόσες φορές έχετε βρεθεί σε εστιατόρια που εν τέλει δεν καλύπτουν τις ανάγκες σας σε γεύση, καθαριότητα ή συμπεριφορά; Υπάρχει τρόπος να καταλάβετε από την αρχή εάν ένα εστιατόριο πληροί όλες τις προϋποθέσεις εκείνες που θα σας κάνουν να μείνετε απόλυτα ευχαριστημένοι και να ξαναέρθετε; Στη συνέχεια δείτε 6 τρόπους για να καταλάβετε ότι ένα εστιατόριο δεν είναι καλό.

εστιατόριο πελάτης σερβιτόρος

Λεπτομέρειες ή και πιο εμφανή “φάουλ” θα σας βοηθήσουν για να δείτε σχεδόν από την άφιξή σας σε ένα εστιατόριο εάν αυτό είναι καλό ή κακό, έτσι ώστε να το αποφύγετε ή την επόμενη φορά να μην το προτείνετε στους φίλους σας. Άλλωστε τα καλύτερα εστιατόρια… φωνάζουν απο την είσοδο κιόλας την αξία τους.ADVERTISING

ζευγάρι τρώει σε εστιατόριο

Τι να προσέξετε σε ένα εστιατόριο

Κανείς δεν σας καλωσορίζει στην είσοδο

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για ένα εστιατόριο από τοι να καλωσορίζει τους πελάτες του στην είσοδο, γιατί αυτό, πέρα από την ευγένεια, υποδηλώνει και ενδιαφέρον προς τον πελάτη αλλά και καλή λειτουργία του εστιατορίου όσον αφορά στις κρατήσεις. Η έλλειψη αυτού του στοιχείου υποδηλώνει συνήθως κακό σέρβις και σε άλλα πράγματα. about:blank

Δεν σας δίνουν το τραπέζι της επιλογής σας χωρίς σοβαρό λόγο

Αν ζητάτε να καθίσετε σε ένα τραπέζι που είναι reserve, τότε καλώς αρνούνται να ικανοποιήσουν την επιθυμία σας. Εάν, όμως, το εστιατόριο δεν είναι εντελώς γεμάτο και το τραπέζι που θέλετε να καθίσετε είναι διαθέσιμο αλλά και πάλι αρνούνται να σας το δώσουν τότε αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν θέλει να σας εξυπηρετήσει. Ειδικά εάν είστε μόνος και θέλετε να γευματίσετε και το εστιατόριο προτείνει να καθίσετε στο μπαρ για να μην πιάσετε ολόκληρο τραπέζι, αυτό δείχνει μεγάλη αγένεια από μέρους των υπευθύνων.

Αργεί να εμφανιστεί ο σερβιτόρος για την παραγγελία

Μόλις καθίσετε στο τραπέζι ο σερβιτόρος θα πρέπει να εμφανιστεί μέσα στα πρώτα 5 λεπτά, έστω κι αν το εστιατόριο έχει πολύ κόσμο. Πρέπει να σας φέρει νερό και καταλόγους, για να δείξει ότι έχει αντιληφθεί την άφιξή σας και θα εξυπηρετηθείτε άμεσα. Αν βρεθείτε στη δύσκολη θέση να περιμένετε πάνω από ένα τέταρτο, μην μπείτε στη διαδικασία να περιμένετε περισσότερο χρόνο, γιατί το σέρβις του εν λόγω εστιατορίου είναι κακό.

Οι κατάλογοι είναι βρόμικοι και γεμάτοι λεκέδες

Σίγουρα σας έχει συμβεί να βρεθείτε σε εστιατόρια και μόλις φτάσει ο κατάλογος να είναι φουλ στους λεκέδες και στις λαδιές, πράγμα που δηλώνει αδιαφορία αλλά, το σημαντικότερο, κακή υγιεινή. Σκεφτείτε, λοιπόν, εάν δείτε μια τέτοια εικόνα στο μενού πόσο πιθανό είναι η κουζίνα του συγκεκριμένου εστιατορίου να είναι καθαρή αλλά και η τουαλέτα του – ειδικά τώρα με την πανδημία η καθαριότητα είναι το Α και το Ω σε ένα εστιατόριο.Lonely Planet: Πρωτιά για την Ελλάδα στη λίστα “Best in Travel 2021” – Ο καλύτερος γαστρονομικός προορισμός!

Είστε οι μοναδικοί πελάτες

Ένα εστιατόριο άδειο σημαίνει πολλά. Από το γεγονός ότι το φαγητό του μπορεί να είναι χάλια, το σέρβις κακό και η συμπεριφορά του προσωπικού αγενής. Και δεν μιλάμε βέβαια για κάποιο μαγαζί σε ερημικό σημείο, που μπορεί εν μέρει να δικαιολογηθεί, αλλά για εστιατόριο κεντρικό, που αν εσείς και η παρέα σας είστε οι μόνοι πελάτες, τότε κάτι σημαίνει αυτό.

Τεράστιος κατάλογος, χωρίς προσανατολισμό

Αν πιάσετε στα χέρια σας τον κατάλογο και… χαθείτε στις προτάσεις του, αυτό δεν είναι και τόσο καλό. Οι μακροσκελείς κατάλογοι, που πλησιάζουν ή ξεπερνούν τις 100 προτάσεις φαγητών είναι ύποπτοι και καλά θα κάνετε να προβληματιστείτε. Πόσο φρέσκα μπορεί να είναι τόσα πολλά και διαφορετικά πιάτα κάθε μέρα αλλά και πόσο προσωπικό δουλεύει στην κουζίνα για να τα ετοιμάσει; Επιπλέον, η ειδίκευση σε ένα εστιατόριο σημαίνει κιόλας πως γνωρίζουν καλά την κουζίνα και τα πιάτα που υπηρετούν.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ