Τη λίστα με τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο για το 2016-2017 αποκάλυψε η Παγκόσμια Αξιολόγηση Πανεπιστημίων(World University Rankings) από το Times Higher Education. Η κατάταξη γίνεται με βάση τη διδασκαλία, την έρευνα και τη διεθνή εικόνα.

Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ στη 2η θέση της λίστας βρίσκεται το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια.

Δείτε το top 10 :

  1. Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ηνωμένο Βασίλειο
  2. Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια, ΗΠΑ
  3. Στάνφορντ, ΗΠΑ
  4. Κέμπριτζ, Ηνωμένο Βασίλειο
  5. Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης, ΗΠΑ
  6. Χάρβαρντ, ΗΠΑ
  7. Πρίνστον, ΗΠΑ
  8. Αυτοκρατορικό Κολέγιο Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο
  9. ETH Ζυρίχης, Ελβετία
  10. Μπέρκλεϊ, ΗΠΑ

Ο Phil Batty από το Times Higher Education που συντάσσει τη λίστα χαρακτήρισε μιλώντας στο BBC, «φανταστικά νέα» την κατάκτηση της κορυφής από την Οξφόρδη, ωστόσο τόνισε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έχει προκαλέσει ήδη αβεβαιότητα στον τομέα της εκπαίδευσης.

Όσον αφορά στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια η εικόνα είναι μικτή, ενώ για μία ακόμα χρονιά εμφανίζουν τεράστια άνοδο τα ασιατικά ιδρύματα με 52 συνολικά πανεπιστήμια μόνο από την Κίνα να περιλαμβάνονται στην 13η έκδοση της παγκόσμιας κατάταξης. Επτά πανεπιστήμια από την Κίνα έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα των 400 καλύτερων πανεπιστημίων, ενώ δύο πανεπιστήμια από το Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβάνονται στα καλύτερα 50 πανεπιστήμια. Το πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στη 43η θέση και το τεχνολογικό πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στην 49η θέση.

Διαβάστε ακόμα:
Alitalia: Nέες απευθείας πτήσεις το καλοκαίρι από τη Ρώμη σε 9 ελληνικά νησιά και από το Μιλάνο στη Ρόδο

Όσον αφορά στα ελληνικά πανεπιστήμια αυτά κατατάχθηκαν ως εξής:

panepistimia

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ