Το πρώτο πράγμα που απασχολεί κάθε ταξιδιώτη πριν κάνει την κράτησή του για αεροπορικά εισιτήρια είναι φυσικά να βρει τις καλύτερες τιμές! Το συγκεκριμένο θέμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο ερευνών, ενώ δεν λείπουν και διάφοροι μύθοι που συχνά διαβάζουμε!

Από την Κατερίνα Φωτοπούλου ([email protected])

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες αναλύσεις των ειδικών η καλύτερη μέρα για να πετύχετε τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια είναι το απόγευμα της Τρίτης! Και αυτό δεν είναι απλά μια εκτίμηση, αλλά βασίζεται σε αξιόπιστα στοιχεία!

Συγκεκριμένα δε το καλοκαίρι το 2017 σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες η πιο φθηνή μέρα για να ταξιδέψεις είναι η Τρίτη 6 Ιουνίου, ενώ η πιο ακριβή η Κυριακή 9 Ιουλίου, γι αυτό κανονίστε από τώρα το πρόγραμμά σας και τρέξτε να κλείσετε τα πιο φθηνά εισιτήρια!

Οι αεροπορικές εταιρείες βγάζουν τις προσφορές τους συνήθως το απόγευμα της Δευτέρας. Στη συνέχεια, οι προσφορές αυτές αναρτώνται στο site της εταιρείας και “διανέμονται” και σε διάφορα ταξιδιωτικά sites. Οι ανταγωνιστικές εταιρείες βλέπουν συνήθως τις προσφορές την επομένη το πρωί -δηλαδή την Τρίτη- και προσαρμόζουν αναλόγως και τους δικούς τους ναύλους. Συνεπώς, το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα βρείτε τον μέγιστο αριθμό φθηνών θέσεων! Αντίθετα οι στατιστικές δείχνουν ότι τα πιο ακριβά εισιτήρια είναι αυτά για ταξίδια Παρασκευή ή Κυριακή!

Διαβάστε ακόμα:  Οι λόγοι που αυξάνονται οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια - Πόσο ακόμα θα διαρκέσουν οι αυξήσεις

Έκτακτο: Υπερπροσφορές Πάσχα:Αεροπορικά εισιτήρια για Βενετία με 30 ευρώ, Βερολίνο 40, Μιλάνο 43 και άλλους 15 προορισμούς!

Επίσης αν ταξιδέψετε μεσοβδόμαδα και συνήθως από Τρίτη έως Πέμπτη, είναι πιο πιθανό να βρείτε οικονομικότερα αεροπορικά εισιτήρια σε σύγκριση με το Σαββατοκύριακο και μάλιστα σε ποσοστό από 10% έως και 40% – και αυτό γιατί τις εργάσιμες μέρες είναι χαμηλότερη η ζήτηση! Αν έχετε δε τη δυνατότητα να αναχωρήσετε Σάββατο και να επιστρέψετε Δευτέρα, αντί για Παρασκευή έως Κυριακή, μπορεί να εξοικονομήστε έως και 16% από το κόστος του εισιτηρίου.

Τρέξτε να τα κλείσετε πρώτοι! Τώρα πετάμε όλο το Μάιο με €16,91 για Χανιά! Αποκλειστικά στο travelstyle.gr!

Όσον αφορά στις υπερατλαντικές πτήσεις, από Δευτέρα έως Πέμπτη είναι οι καλύτερες μέρες να ταξιδέψετε, αν θέλετε να γλιτώσετε χρήματα, αν και το ποσοστό κυμαίνεται γύρω στο 5% χαμηλότερα σε σχέση με τα ταξίδια από Παρασκευή έως Κυριακή.

Ρώμη με την οικογένεια; Η Τίτη Βελοπούλου πέτυχε jackpot! Εκπληκτικό διαμέρισμα στο κέντρο σε ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ τιμή!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ